Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Hvilken farce med det ideologiske spilfægteri

»Amerikanerne ender altid med at gøre det rette – efter at have prøvet alle alternativer,« sagde spydige Winston Churchill. Samme observation kunne måske gøres om vores regering, der efter mange ideologiske krumspring nu bakker op om et forbud mod burka og niqab. Det var uskønt, men svært underholdende at betragte.

Nej, det er skam intet burkaforbud – også Ku Klux Klan vil blive ramt, hørte man den vildfarne ideolog. At KKK til dato ikke har udgjort noget nævneværdigt problem her til lands, synes mindre relevant. Med regeringens præventive handling bliver der slået hårdt ned. Baggrunden er afslørende. Som liberalist vil man ikke forbyde noget, der har med én bestemt religion at gøre. Thi i det ideologiske laboratorium er ideologien overalt. Virkeligheden skal indpasses til frihedsideologien. Og det volder selvsagt vanskeligheder, når den sunde logik tilsiger at forbyde den frivillige iklædning af det ufries gevandter.

Her kortslutter ideologiernes tankespændvidde. Må give fortabt. Og derfor ender deres repræsentanter som komiske talenter, der gerne forbyder det, som ikke findes – ak ja. Ideologier fører til vildfarelse, fordi de ikke besinder sig på den konkrete og overleverede virkelighed. De har ikke sans for kultur, religion og ånd – alt det, der former et menneske. De ser mennesket fra skrivebordet som et omformeligt væsen, der skal frigøres. Liberalisterne vil frigøre fra staten; socialisterne fra klasserne; radikalisterne fra vaner osv.

Med disse frigørende bestræbelser overser man, at der findes noget større end de hellige ideologiske principper, nemlig fædrelandet. Vort arvede kongerige under Gud og monarken; familien og vore overleverede vaner; tryghedens arne. Her hviler Danmark. Her lever dansken. Ikke i et ideologisk fait accompli, men i virkeligheden. Og i den danske virkelighed hører burka og niqab ikke til.

Man kan overveje, om de mennesker, der ønsker at iføre sig islamismens gevandter, hører til her. Mens vi overvejer dette, forbyder vi naturligvis de synlige på en fjendtlig kultur. Ikke på grund af Ku Klux Klan eller andre ideologiske spilfægterier. Men af hensyn til fædrelandet.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Grænser virker, når man håndhæver dem

Morten Uhrskov Jensen
Men globalisterne har en interesse i at påstå det modsatte.

Blog: Er det manipulation eller acceptabel journalistik?

Lars Boje Mathiesen
Vægtede målinger som Berlingske Barometret er måske ikke så retvisende, som man lige skulle tro ved første øjekast.

Blog: En nation bliver født på ny

Mikael Jalving
Storbritannien er en nation med fødselsveer. Pludselig diskuteres der politisk indhold i stedet for positioner, markeringer og taktiske krumspring.

Kommentar Dækdrengenes dag

Niels Lillelund
Der er i hvert fald gang i gastronomien i Norden, og det kan man kun glæde sig over.
Annonce
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her