*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Forhandlinger dømt til skibbrud

Finansminister Kristian Jensen har ifølge Jyllands-Posten til den britiske avis The Guardian efterlyst, at EU udviser større fleksibilitet i forsøget på at nå en aftale med Storbritannien om vilkårene for landets udtrædelse af EU.

Det er besynderligt, at regeringen ikke tidligere har fremført det synspunkt. Dansk Folkeparti har fra det øjeblik, det blev klart, at EU ville forsøge at afklare regningen for den britiske udtræden, før man ville begynde at indlade sig i forhandlingerne med briterne om en frihandelsaftale, peget på, at det utvivlsomt ville medføre, at forhandlingerne ville være dømt til skibbrud.

Men det afviste regeringen kategorisk på daværende tidspunkt og fastholdt behovet for, at briterne skulle betale ved kasse 1, før man kunne gå videre med forhandlingerne om frihandel. Hvem ville nogensinde være parate til at betale regningen for fjernsynet, før man fandt ud af, om det var et 20 tommer billedrørsfjernsyn eller en 54 tommer fladskærm, man kom hjem med?

Det er i virkeligheden det, som EU’s forhandlingslinje er udtryk for. Selvfølgelig vil briterne ikke bide til bolle i forhold til regningen, når man ikke har den mindste anelse om, hvad det er for konditioner, man vil blive tilbudt i en eventuel frihandelsaftale siden hen. Jeg kan kun igen appellere til regeringen om med styrke at fremføre, at forhandlingsforløbet skal ændres, så der sideløbende med forhandlingerne om regningen for den britiske udtræden også drøftes de betingelser, hvorpå briterne og EU efterfølgende skal handle med hinanden.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her