Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Bruges pengene godt nok i regionerne?

Et grundprincip inden for journalistik er, at man forhører sig hos en part, man vælger at kritisere. Et eller andet må have kikset hos Jyllands-Posten. Ikke bare én, men to gange. I en stort opsat artikel 9/10 får regionsrådsformand Bent Hansen uimodsagt lov til at kritisere en analyse fra Dansk Erhverv. Det efterfølges af en leder 10/10, hvor samme kritik fremføres.

Dansk Erhvervs analyse viser, at der over en 10-årig periode har været stigning på 30 pct. i antallet af administrative medarbejdere i regionerne. Tallet er fremkommet på basis af en metode udviklet af forskningscentret Kora. Den er senere anvendt af Finansministeriet og Økonomi- og Indenrigsministeriet i en analyse i starten af året og senest af Dansk Erhverv.

Vi kan konstatere, at regionerne er meget kritiske over for resultatet, men vi kan samtidig konstatere, at regionerne medgiver, at antallet af administrative årsværk er vokset. Vi kan så være uenige om, hvilket år man vælger at måle fra.

I vores analyse fremgår det på første side, at det ikke nødvendigvis er et problem, at antallet af administrative årsværk er vokset. Men det er en diskussion værd. Hvorfor fører nye it-systemer eksempelvis til et større antal administrativt ansatte? Det burde gå den anden vej. Eller er der tale om en overgangsfase?

Dansk Erhverv efterlyser bedre information, så vi kan gennemskue, hvad der sker i regionerne, og om pengene bruges godt nok. Formålet med Dansk Erhvervs analyse er at rejse en debat om netop dette: Hvad ved vi i dag, og hvad har vi brug for at vide mere om, så vi kan sikre den bedst mulige sundhedssektor til gavn for borgerne? Det mener vi, at danskerne er godt tjent med.

Jyllands-Posten svarer: JyllandsPosten burde have forelagt Dansk Erhverv kritikken fra Danske Regioner. Vi beklager, at det ikke skete.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Grænser virker, når man håndhæver dem

Morten Uhrskov Jensen
Men globalisterne har en interesse i at påstå det modsatte.

Blog: Er det manipulation eller acceptabel journalistik?

Lars Boje Mathiesen
Vægtede målinger som Berlingske Barometret er måske ikke så retvisende, som man lige skulle tro ved første øjekast.

Blog: En nation bliver født på ny

Mikael Jalving
Storbritannien er en nation med fødselsveer. Pludselig diskuteres der politisk indhold i stedet for positioner, markeringer og taktiske krumspring.

Kommentar Dækdrengenes dag

Niels Lillelund
Der er i hvert fald gang i gastronomien i Norden, og det kan man kun glæde sig over.
Annonce
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her