*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Bruges pengene godt nok i regionerne?

Et grundprincip inden for journalistik er, at man forhører sig hos en part, man vælger at kritisere. Et eller andet må have kikset hos Jyllands-Posten. Ikke bare én, men to gange. I en stort opsat artikel 9/10 får regionsrådsformand Bent Hansen uimodsagt lov til at kritisere en analyse fra Dansk Erhverv. Det efterfølges af en leder 10/10, hvor samme kritik fremføres.

Dansk Erhvervs analyse viser, at der over en 10-årig periode har været stigning på 30 pct. i antallet af administrative medarbejdere i regionerne. Tallet er fremkommet på basis af en metode udviklet af forskningscentret Kora. Den er senere anvendt af Finansministeriet og Økonomi- og Indenrigsministeriet i en analyse i starten af året og senest af Dansk Erhverv.

Vi kan konstatere, at regionerne er meget kritiske over for resultatet, men vi kan samtidig konstatere, at regionerne medgiver, at antallet af administrative årsværk er vokset. Vi kan så være uenige om, hvilket år man vælger at måle fra.

I vores analyse fremgår det på første side, at det ikke nødvendigvis er et problem, at antallet af administrative årsværk er vokset. Men det er en diskussion værd. Hvorfor fører nye it-systemer eksempelvis til et større antal administrativt ansatte? Det burde gå den anden vej. Eller er der tale om en overgangsfase?

Dansk Erhverv efterlyser bedre information, så vi kan gennemskue, hvad der sker i regionerne, og om pengene bruges godt nok. Formålet med Dansk Erhvervs analyse er at rejse en debat om netop dette: Hvad ved vi i dag, og hvad har vi brug for at vide mere om, så vi kan sikre den bedst mulige sundhedssektor til gavn for borgerne? Det mener vi, at danskerne er godt tjent med.

Jyllands-Posten svarer: JyllandsPosten burde have forelagt Dansk Erhverv kritikken fra Danske Regioner. Vi beklager, at det ikke skete.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Finder to ansatte i politiet selv på at tage Tibet-flag fra demonstranter?

Rune Lund
Det virker urealistisk, at ansatte længere nede i rækkerne hos politiet på egen hånd skulle have taget en beslutning om at påtage sig et stort handelsmæssigt og udenrigspolitisk ansvar.

Blog: Den nye elite vil trylle Norge om til United States of Norway

Mikael Jalving
Her kommer historien om arbejderpartistaten, der afskaffede Norge for at blive en flerkulturel indvandrerstat efter amerikansk forbillede.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her