Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Hvor ligger hunden begravet?

Tidligere statsminister Knud Kristensen blev engang citeret for udtalelsen »a benægter fakta.« Ret beset sagde han imidlertid: »Hvis det skal være fakta, så benægter a fakta.« I JP 11/10 er jeg citeret for, at danske dommere ikke gør deres arbejde ordentligt. Uden at skulle afgøre om jeg eller journalisten er skyld i formuleringen, så lad mig præcisere, at danske dommere gør et glimrende stykke arbejde, og det, jeg sagde – øjensynligt ikke tydeligt nok – var, at hvis Institut for Menneskerettigheders undersøgelse (hvorefter dommerne ikke udnyttede mulighederne for udvisning) var korrekt, så gjorde dommerne ikke deres arbejde godt nok.

Jeg har ikke haft mulighed for at gennemgå undersøgelsen nærmere og kan dermed ikke afsige dommen over denne. Jeg ved imidlertid, at Højesteret gennemgår love, forarbejder og praksisser fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol (EMRD) indgående før hver dom. Meget taler derfor for, at det er loven, herunder ”indkorporeringsloven” (der binder os op på EMRD-praksis) samt EMRD’s fortolkninger, der er noget galt med. Ikke nødvendigvis de danske dommere. Men uanset hvor hunden ligger begravet, skal dette problem løses hurtigst muligt, så Danmark ikke bliver helle for verdens allergroveste forbrydere.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Debat: Gamle konventioner kvæler demokratiet
Erik Wilms, Birkerød
Det er på høje tid, at vi får et gennemgribende eftersyn af Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Pluralismen i mediebilledet er ikke truet af DR

Holger K Nielsen
Partierne i blå blok er ikke enige om ret meget, men én ting synes at kunne samle dem: Danmarks Radio skal rundbarberes.

Blog: Odense og andre kommuner må oppe sig

Eva Kjer Hansen
Når man vælger at bosætte sig i Danmark, har man en pligt til at lære sproget og stå til rådighed for arbejdsmarkedet. De, der ikke gør, svigter dem selv, deres børn og samfundet.

Blog: Asien begynder i Rosengård i Malmø

Jens-Kristian Lütken
Åbne grænser, tolerance og frihed er privilegier, som vi skal passe på.

Debat: Et stærkt og aktivt diplomati er afgørende for småstaten Danmark

Charlotte Flindt Pedersen, direktør i Det Udenrigspolitiske Selskab
En fremtidig udenrigs- og sikkerhedspolitisk strategi bør lægge op til debat om det betimelige i det diplomatiske underskud i Danmark.
Annonce
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her