Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Hvor ligger hunden begravet?

Tidligere statsminister Knud Kristensen blev engang citeret for udtalelsen »a benægter fakta.« Ret beset sagde han imidlertid: »Hvis det skal være fakta, så benægter a fakta.« I JP 11/10 er jeg citeret for, at danske dommere ikke gør deres arbejde ordentligt. Uden at skulle afgøre om jeg eller journalisten er skyld i formuleringen, så lad mig præcisere, at danske dommere gør et glimrende stykke arbejde, og det, jeg sagde – øjensynligt ikke tydeligt nok – var, at hvis Institut for Menneskerettigheders undersøgelse (hvorefter dommerne ikke udnyttede mulighederne for udvisning) var korrekt, så gjorde dommerne ikke deres arbejde godt nok.

Jeg har ikke haft mulighed for at gennemgå undersøgelsen nærmere og kan dermed ikke afsige dommen over denne. Jeg ved imidlertid, at Højesteret gennemgår love, forarbejder og praksisser fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol (EMRD) indgående før hver dom. Meget taler derfor for, at det er loven, herunder ”indkorporeringsloven” (der binder os op på EMRD-praksis) samt EMRD’s fortolkninger, der er noget galt med. Ikke nødvendigvis de danske dommere. Men uanset hvor hunden ligger begravet, skal dette problem løses hurtigst muligt, så Danmark ikke bliver helle for verdens allergroveste forbrydere.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Debat: Gamle konventioner kvæler demokratiet
Erik Wilms, Birkerød
Det er på høje tid, at vi får et gennemgribende eftersyn af Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Skal lejerne betale for regeringens ghetto-politik?

Christian Rabjerg Madsen
Hvis Løkke får held til at tømme Landsbyggefonden, går renoveringen af landets almene boliger i stå. Det kan man ikke byde lejerne, som på trods af deres opsparede midler vil kunne se deres boliger forfalde uden nødvendige renoveringer.

Blog: Fyr direktøren og bestyrelsen for DR

Lars Boje Mathiesen
Hvis en direktør ikke kan effektivisere med 4% om året uden at ødelægge kernen i virksomheden, så burde denne fyres på stedet.

Debat: Putin rammer sine fjender både i og uden for russisk område

Bjarne Kim Pedersen, forfatter, fortæller og blogdigter, Otterup
Der er kræfter østfra, som holder øje med, hvad man laver, når man blander sig i debatten og forsøger at få rettet opmærksomheden mod krigen i det østlige Ukraine.
Annonce
Bolig
Se dig for, og spar mange penge på ny grill
Der er stor forskel på, hvad de samme grill bliver solgt til på tværs af butikkerne. Du sparer i gennemsnit 29 procent ved at holde øje. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her