*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Ældre ud af villaområderne?

En artikel i JP 8/10 om ældre i deres egne boliger trækker nogle ting ”uhyggeligt” skarpt op.

En artikel i JP 8/10 om ældre i deres egne boliger trækker nogle ting ”uhyggeligt” skarpt op. Direktør for Instituttet for Fremtidsforskning Claus Kjeldsen mener, at politikerne har glemt at tænke på ændringerne i befolkningssammensætningen, og han finder det særdeles uhensigtsmæssigt, at ældre får muligheder for at blive boende i deres hjem længst muligt ved bl.a. at kunne udskyde ejendomsskatter. Der spørges direkte om, hvad idé der er i, at pensionister kan blive siddende i deres huse på deres gamle dage.

Dette ”institut” fører sig frem som en autoritet, men er reelt kun en forening, en selvudnævnt gruppe uden tilknytning til universitet eller offentlige myndigheder i øvrigt, og rammerne fastsættes af en styrelse – en ”forskning” her nok med en bestemt politisk dagsorden.

Den flugter egentlig med, hvad formanden for Liberal Alliances Ungdom udtrykte i JP for et års tid siden: De ældre må ud af deres huse, idet f.eks. familier med børn, karriere og høje indkomster vil kunne udnytte disse boligressourcer langt bedre end de ældre. Hvad er det dog for et samfund, man vil? Ældre ud af villaområder og ind i passende ældreghettoer. Man behøver ikke spørge til det menneskelige. Måske er det fremtiden?

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Uggi BendtsenHvidovre
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
JP mener: Et skævvredet boligmarked
Langt den bedste løsning ville være et boligmarked, der på et liberalt fundament kun reguleres af markedskræfterne, men en sådan løsning er ikke mulig med det boligsocialistiske flertal, der også tæller den nuværende regering.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Den nye elite vil trylle Norge om til United States of Norway

Mikael Jalving
Her kommer historien om arbejderpartistaten, der afskaffede Norge for at blive en flerkulturel indvandrerstat efter amerikansk forbillede.

Blog: Regeringens embedsmænd begår magtmisbrug

Morten Uhrskov Jensen
Embedsmændene leger politikere, og regeringen gemmer sig bag dem.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her