Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Vi har ikke plads til ulven

I et nyligt tv-interview med en såkaldt ulvespecialist om risikoen ved at møde ulve i dansk natur: »Bare vift med armene, så tænker ulven ”sikke en psykopat”, og så stikker den af«.

I et nyligt tv-interview med en såkaldt ulvespecialist om risikoen ved at møde ulve i dansk natur: »Bare vift med armene, så tænker ulven ”sikke en psykopat”, og så stikker den af«.

Det sagde han virkelig begejstret. Det, som man ikke måtte, var selv at stikke af – endelig ikke. Hvad der så kunne ske, hørte vi ikke intervieweren spørge om og i øvrigt heller ikke andre kritiske spørgsmål. Det kunne ellers tænkes at være en naturlig flugtreaktion for mange – også børn. Hvad sker der så? Man ser for sig en sulten ulv på jagt.

Mange ulveentusiaster synes, at det er så spændende, især dem, der bor i byen og sidder bag skriveborde.

Hvis der er så stort et ønske om ulve, vil jeg foreslå, at ikke bare Jylland, men også Sjælland får oplevelsen. Importer et kuld fra det jyske, eller slip nogle af de ulve, man har i dyreparkerne, løs i Gribskov. Trods 33 km elektrisk hegn har en fåreavler syd for Holstebro mistet mange får og samtlige lam henover sommeren. Dna har bekræftet, at det var ulveofre.

Ulve er kloge dyr og opdager hurtigt et svagt forsvar. Nogle skovvandrere er begyndt at tage sten med i lommen for dog at have noget at forsvare sig med. Formanden for Vildtforvaltningsrådet bør stå frem og tage det fulde ansvar for konsekvenserne af ulve i det befolkningstætte Danmark. Man gemmer sig bag EU-forordninger, men det kan ikke have sin rigtighed, at vi i Danmark skal bekymre os om ulve, når vi færdes i naturen. Med kuld på otte hvalpe vil ulvebestanden vokse voldsomt, og hvalpene vil erfare menneskets svaghed.

Store rovdyr i flokke som ulvene er der desværre ikke plads til i det danske landskab. Det er kun et spørgsmål om tid, før der sker angreb på mennesker.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Preben Gilbert NielsenNørresundby
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Hvorfor skulle det lykkes denne gang?
Michael Thestrup, cand.merc., Brønshøj
Hurra, endelig vil statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) gøre op med de indvandrertætte ghettoer og den medfølgende fattigdom, ufrihed, sociale kontrol, kriminalitet og sikkerhedsrisiko ved at kaste milliarder ind i projektet.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Afblæs tiggerloven – den straffer fredelige mennesker

Josephine Fock
Den skærpede tiggerlov er et klassisk eksempel på en lovændring, der skulle få regeringen til at fremstå hurtig og handlekraftig.

Blog: Når danske skoler mødes med det iranske regimes repræsentanter

Jaleh Tavakoli
I skal vide, at over tyve unge mennesker for nylig har mistet livet i Iran, alene fordi de gik på gaden og ytrede sig imod netop samme præstestyre.
Annonce
Annonce
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her