Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Ufarlige ulve i Dyrehaven

Med mellemrum kan vi i JP læse, hvor naturligt det er med ulve i Jylland.

Med mellemrum kan vi i JP læse, hvor naturligt det er med ulve i Jylland. Det anbefales og forsvares af naturvejledere, nogle universitetsforskere, en tidligere miljøminister og mange andre samt direktøren for København Zoo.

Det, der kan undre, er, at de disse mennesker endnu ikke har anbefalet ulve på Sjælland, f.eks. Dyrehaven i Nordsjælland. Der skal blot sættes 2-3 par ud, og efter et par år vil man kunne nyde disse naturligt forekommende dyr i det fri. Man kan glæde sig over den øgede diversitet af (vild)dyr. De vil holde antallet af rålam nede, så man er fri for om få år at se på rådyrene, og man vil opleve, at ulvenes antal stiger støt. De vil desuden nyde af det foder, som de besøgende i haven præsenterer i snor for dem. Motionsløberne og de, der blot vil gå en stille aftentur i den store og smukke have, får også muligheder for at hilse på ulvene.

Så er ulvene desuden privilegerede, da de jo er fri for at dræbe og spise almindelige får, lam og kalve, som de må nøjes med i Vestjylland. Hvis der er for få rådyr, kan de blot gå ind i villahaverne i Nordsjælland og forsyne sig. De legende børn skal ikke være bange; det skal deres forældre heller ikke – ulvene kommer kun for at se sig omkring, og de er mere bange for børnene end omvendt. Om natten kan man måske være så heldig at høre, når ulvene hyler – en ekstra glæde for de omkringboende.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Fritz Overgaard, Frederikshavn
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Tør øjnene, Henrik Sass

Olav Skaaning Andersen
Det er klynk, når Socialdemokratiets gruppeformand påstår, at politikere ikke kan komme til orde i medierne.

Blog: Afblæs tiggerloven – den straffer fredelige mennesker

Josephine Fock
Den skærpede tiggerlov er et klassisk eksempel på en lovændring, der skulle få regeringen til at fremstå hurtig og handlekraftig.
Annonce
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her