*

Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

De folkevalgte lever i en anden verden

Der er indgået en aftale om billigere biler, hedder det. Går man tallene efter, er der tale om ligegyldige petitesser; ret beset et såkaldt provenuneutralt forslag, hvor indkøbsprisen reduceres, mens et sindrigt system sørger for, at ejerafgiftsforhøjelser æder det meste af besparelsen. Som sædvanlig sættes systemet og dets umættelige pengebehov først her i landet.

Dertil har regeringen sikret sig en skatteskrue fra og med år 2020 i form af såkaldte vejafgifter, der som bekendt i øvrigt kan overtages af en venstrefløjsregering med de konsekvenser, det måtte have. Der lokkes ganske vist med kompensation til danske bilister, men det er ganske sikkert, at denne ikke bliver ”neutral”. Den skal nok skæppe i statskassen; danske bilister sættes fra 2020 til at betale for vedligehold og anlæg af veje, hvis vedligehold og anlæg de har bekostet over mange år med renters rente. Som bekendt findes der allerede – også for udenlandske bilister – et sindrigt, kilometerbaseret vejafgiftssystem, nemlig de hårrejsende prisfordoblende eller tredoblende brændstofafgifter. Dertil bør erindres vægt- og ejerafgiftens oprindelige formål.

De folkevalgte lever i en anden verden fjernt fra almindelige menneskers privatøkonomiske problemer. Skulle der endelig være en meningsfuld kolonne på regeringens smart-i-en-fart-hjemmeside med den selvgratulerende præsentation af forliget om registreringsafgiften, burde den indeholde de tilsvarende, anskueliggørende omkostninger ved køb og eje af en tilsvarende bil i Sverige og Tyskland.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
JP mener: Modproduktivt
Det kan ikke overraske, at vismændene i deres første produktivitetsrapport nøgternt konstaterer, at skatterne er for høje.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: 7,5 procent er virkeligheden, Anders Samuelsen

Siddik Lausten
Hvad med at krydstjekke med vælgerne, om LA har opbakning til igen at gamble med den danske velfærd?

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her