Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Tanker om EU og Catalonien

Jeg har læst om folkeafstemningen om Cataloniens løsrivelse fra Spanien, som med politivold blev forsøgt forhindret, hvilket jeg ikke finder i pagt med det, som man normalt opfatter som en demokratisk handling. Under læsningen forekom det mig, at EU gik ind over sagen. Jeg forstår ikke rigtig, hvorfor EU absolut skal blande sig i et lands indre anliggender.

Havde det ikke været mere betimeligt, hvis EU havde blandet sig udenom? Det mener jeg i hvert fald. Jeg mener, at EU gennemgående stikker sin næse i ting, som overhovedet ikke angår EU.

EU har igennem årene vist sin totale uduelighed, bl.a. ved manglende beskyttelse af EU’s og Europas middelhavsgrænse, når vi tænker på den invasion af migranter, som vi har oplevet gennem de seneste to år. I stedet for blander EU sig i de enkelte medlemslandes indre anliggender.

Vi så det tydeligt, da EU blandede sig i Ukraines regeringsdannelse for nogle år siden, hvor EU ”afsatte” den tidligere præsident og medvirkede (indirekte?) til indsættelsen af en mere Europa-venlig af slagsen. Ja, der kan nævnes mange flere eksempler på EU’s indblanding, men det tillader pladsen ikke. Jeg vil slutte med håbet om en snarlig afstemning om Danmarks udtræden af dette foretagende.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Tør øjnene, Henrik Sass

Olav Skaaning Andersen
Det er klynk, når Socialdemokratiets gruppeformand påstår, at politikere ikke kan komme til orde i medierne.

Blog: Afblæs tiggerloven – den straffer fredelige mennesker

Josephine Fock
Den skærpede tiggerlov er et klassisk eksempel på en lovændring, der skulle få regeringen til at fremstå hurtig og handlekraftig.
Annonce
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her