Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Assimilation er ægteskab

Jøder er velintegrerede i det danske samfund, og der er et velfungerende jødisk samfund. At være jøde er en identitet, som man vælger, og i det øjeblik, en jøde assimilerer sig i det danske samfund, mister han eller hun denne identitet. Alligevel spiller assimilation en stor rolle for jøders integration i det danske samfund, da dansk-jødiske ægteskaber er mere reglen end undtagelsen. Det vil sige, at jøder har masser af familierelationer til danskere.

Assimilation går begge veje. Hverken hollænderne på Amager eller kartoffeltyskerne på den jyske hede har gjort disse områder hollandske eller tyske, men de har sat sig spor.

Kernen i assimilationen er nemlig ægteskabet, og enhver, der er gift med en udlænding, ved, at der sker et enormt kulturmøde og udveksling i et sådant ægteskab. Det sker der såmænd også i et dansk-dansk ægteskab, tænk blot på diskussionen om, hvordan man skal fejre jul.

Effekten af de opreklamerede offentlige kulturmødeprojekter, som skal få danskere og indvandrere til at lære at leve med hinanden, er totalt til grin i forhold til, hvilken effekt et enkelt ægteskab kan have. Det behøver jo ikke være alle indvandrere, som lader sig gifte og assimilere – et enkelt ægteskab kan via fætre og kusiner nå lagt ud.

Det er altså andengeneration, som afgør integrationen, det er børnene, som binder båndene til det danske samfund. Mit spørgsmål til en indvandrer, som vil være dansk, er: Må min søn gifte sig med din datter?

Hvis ikke vores børn kan gifte sig med hinanden, så tilhører vi ikke det samme folk. Jeg er dansker, og hvis ikke så må de fremmede jo være noget andet.

Her må jeg så, og undskyld, at jeg skriver det, påpege, at netop muslimerne er bagud. Tag f.eks. det faktum, at antallet af tyrkere i Danmark blev femdoblet på grund af familiesammenføringer med ægtefæller fra Tyrkiet. Tørklæderne på de unge muslimske pigers hoved er også et signal til unge danske mænd om at holde nallerne for sig selv. Så er kulturmødet altså langt væk.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Pluralismen i mediebilledet er ikke truet af DR

Holger K Nielsen
Partierne i blå blok er ikke enige om ret meget, men én ting synes at kunne samle dem: Danmarks Radio skal rundbarberes.

Blog: Odense og andre kommuner må oppe sig

Eva Kjer Hansen
Når man vælger at bosætte sig i Danmark, har man en pligt til at lære sproget og stå til rådighed for arbejdsmarkedet. De, der ikke gør, svigter dem selv, deres børn og samfundet.

Blog: Asien begynder i Rosengård i Malmø

Jens-Kristian Lütken
Åbne grænser, tolerance og frihed er privilegier, som vi skal passe på.

Debat: Et stærkt og aktivt diplomati er afgørende for småstaten Danmark

Charlotte Flindt Pedersen, direktør i Det Udenrigspolitiske Selskab
En fremtidig udenrigs- og sikkerhedspolitisk strategi bør lægge op til debat om det betimelige i det diplomatiske underskud i Danmark.
Annonce
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Epilepsi-medicin skader muligvis børns mentale udvikling
Børn af kvinder, der har taget det antiepileptiske lægemiddel valproat under graviditeten, klarer sig dårligere i skolen, viser en ny undersøgelse af knap 500.000 danske børn. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her