Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Assimilation er ægteskab

Jøder er velintegrerede i det danske samfund, og der er et velfungerende jødisk samfund. At være jøde er en identitet, som man vælger, og i det øjeblik, en jøde assimilerer sig i det danske samfund, mister han eller hun denne identitet. Alligevel spiller assimilation en stor rolle for jøders integration i det danske samfund, da dansk-jødiske ægteskaber er mere reglen end undtagelsen. Det vil sige, at jøder har masser af familierelationer til danskere.

Assimilation går begge veje. Hverken hollænderne på Amager eller kartoffeltyskerne på den jyske hede har gjort disse områder hollandske eller tyske, men de har sat sig spor.

Kernen i assimilationen er nemlig ægteskabet, og enhver, der er gift med en udlænding, ved, at der sker et enormt kulturmøde og udveksling i et sådant ægteskab. Det sker der såmænd også i et dansk-dansk ægteskab, tænk blot på diskussionen om, hvordan man skal fejre jul.

Effekten af de opreklamerede offentlige kulturmødeprojekter, som skal få danskere og indvandrere til at lære at leve med hinanden, er totalt til grin i forhold til, hvilken effekt et enkelt ægteskab kan have. Det behøver jo ikke være alle indvandrere, som lader sig gifte og assimilere – et enkelt ægteskab kan via fætre og kusiner nå lagt ud.

Det er altså andengeneration, som afgør integrationen, det er børnene, som binder båndene til det danske samfund. Mit spørgsmål til en indvandrer, som vil være dansk, er: Må min søn gifte sig med din datter?

Hvis ikke vores børn kan gifte sig med hinanden, så tilhører vi ikke det samme folk. Jeg er dansker, og hvis ikke så må de fremmede jo være noget andet.

Her må jeg så, og undskyld, at jeg skriver det, påpege, at netop muslimerne er bagud. Tag f.eks. det faktum, at antallet af tyrkere i Danmark blev femdoblet på grund af familiesammenføringer med ægtefæller fra Tyrkiet. Tørklæderne på de unge muslimske pigers hoved er også et signal til unge danske mænd om at holde nallerne for sig selv. Så er kulturmødet altså langt væk.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Er anholdelsen af Tommy Robinson politisk?

Jaleh Tavakoli
I fredags, d. 25. maj, blev Tommy Robinson anholdt ude foran en domstol og dømt til 13 måneders fængsel for at have vist 'foragt for retten'. Siden har jeg haft en uro i kroppen. Jeg er rasende, forvirret og bekymret.

Blog: Omskæring: religionsfrihed eller religionstvang?

Christina Egelund
Omskæring er et irreversibelt indgreb -og derfor bør den enkelte have lov til at træffe beslutning herom selv.

Det lyder som utopi, men: Vi kan nå en verden uden sult

Thomas Ravn-Pedersen & Sophie Rytter
Flere munde at mætte, klimaforandringer og madspild kræver dog innovative løsninger.

Kommentar: Vi bør reformere reformerne

Lars Olsen
De danske reformer er indrettet efter akademikere, men passer til mureren og sosu-assistenten som en boksehandske til et blåt øje.
Annonce
Viden
Forskere: Nyopdaget asteroide er "flyttet" hertil fra fremmed solsystem
Ved hjælp af en computersimulering viser to forskere, at en ny 'immigrant' i vores Solsystem, asteroiden 2015 BZ509, kom fra et andet stjernesystem tidligt i Solsystemets historie. Men en dansk astrofysiker er skeptisk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her