Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Togfonden er spild af penge

Et politisk flertal uden om regeringen har tilskrevet togfonden yderligere 2 mia. kr., som åbenbart skal komme fra nordsø-olie aktiviteterne. Indtil nu må det klart konstateres, at togfonden har været et stort flop, fra man begyndte og hensatte 28 mia. kr., som ren og skær var ”fugle på taget”. Alle uden for de daværende politiske partier, der vedtog dette, var da klar over, at dette ikke var realistisk. Så er det blevet justeret utallige gange mht. beløbet, men faktum er, at intet indtil nu er realiseret, og så vil man yderligere tage 2 mia. kr., som helt sikkert skal dækkes ind af skattekroner, og ikke fra nordsø-olie indtægter.

For mig er det en fuldstændig uansvarlig politisk handling, man her har gjort uden om regeringen. Hvorfor vil disse partier ikke forholde sig til realiteterne, at banerne er p.t. ikke i stand til at yde en service. Hvorfor vil disse partier ikke se realiteterne i øjnene, at infrastrukturen er ved at fuldstændig kollapse mange steder i Danmark både øst og vest, og så vil man bruge værdifulde penge til at investere i noget, som på ingen måde lever op til befolkningens forventninger.

Det er at gå stik imod, hvad alle undersøgelser viser mht., hvad der er nødvendigt og samfundsmæssigt korrekt i Danmark p.t., nemlig at investere i veje og broforbindelser, hvor det giver mening og samfundsværdi.

Så en henstilling til disse partier er, at man investerer de 2 mia. kr. samt nogle yderligere i infrastrukturen på veje og broer. Det er ofte nok blevet påpeget, hvor vigtig infrastrukturen er for et samfund, og ikke mindst et samfund i rivende udvikling, som det heldigvis er tilfældet i Danmark. Så kære politikere, vis ansvarsbevidsthed, og gør det, som Danmark har brug for lige for tiden.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Timeplanen er udtryk for ”storbyfascisme”
Bo Lindbirk, Fastrupvej 37, Solbjerg
Kan politikerne i Aarhus ikke støtte deres borgere, som politikerne i Odder og Skanderborg har gjort?
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Pluralismen i mediebilledet er ikke truet af DR

Holger K Nielsen
Partierne i blå blok er ikke enige om ret meget, men én ting synes at kunne samle dem: Danmarks Radio skal rundbarberes.

Blog: Odense og andre kommuner må oppe sig

Eva Kjer Hansen
Når man vælger at bosætte sig i Danmark, har man en pligt til at lære sproget og stå til rådighed for arbejdsmarkedet. De, der ikke gør, svigter dem selv, deres børn og samfundet.

Blog: Asien begynder i Rosengård i Malmø

Jens-Kristian Lütken
Åbne grænser, tolerance og frihed er privilegier, som vi skal passe på.

Debat: Et stærkt og aktivt diplomati er afgørende for småstaten Danmark

Charlotte Flindt Pedersen, direktør i Det Udenrigspolitiske Selskab
En fremtidig udenrigs- og sikkerhedspolitisk strategi bør lægge op til debat om det betimelige i det diplomatiske underskud i Danmark.
Annonce
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her