*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Nej tak til jagt med rovfugle i Danmark

Regeringen og Dansk Folkeparti skal ikke lovliggøre jagt med rovfugle i Danmark.

Der er andet end følelser på spil, når regeringen og Dansk Folkeparti vil gøre det lovligt at jage med rovfugle. Det handler også om, at flere fugle kan forsvinde fra beskyttede bestande i naturen. Jeg har selv oplevet et eksempel på det, da tre vilde islandske jagtfalkeunger befandt sig i en taske på en banegård i Herning.

To islændinge blev pågrebet af politiet på Herning Banegård på vej til Tyskland med næsten flyvefærdige islandske jagtfalkeunger, som de havde røvet i naturen til det tyske falkonermarked. Ungerne skulle mætte en stigende efterspørgsel på vilde rovfugle, så der kan tilføres fangenskabsfuglene nyt blod fra naturen. Det er en af bagsiderne ved hold af rovfugle. Jeg forstår interessen for at komme tæt på rovfuglene og se dem jage, for det er fascinerende – også under en opvisning. Men der er rig mulighed for at opleve rovfuglene i fri natur og se det formidable skue, når havørne jager over fjorden eller søen, eller når hundredvis af rovfugle trækker om efteråret.

Vi er mange, der arbejder hårdt for at beskytte vores vilde rovfugle, som er totalfredede. Så er det bare ærgerligt for rovfuglene, at regeringen og Dansk Folkeparti nu vil gøre dét lovligt, der ellers har været forbudt i 50 år i Danmark.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Hvide piger ”lette mål” for udnyttelse.

Morten Uhrskov Jensen
Seksuelle overgreb på helt unge piger i England afslører et kvindesyn så afstumpet, at man kun kan se én løsning for sig: Stands al ikke-vestlig indvandring og påbegynd hjemsendelser.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her