*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Falkejagten har dybe danske rødder

Dansk Ornitologisk Forening, DOF, er voldsomt oprørt over, at regeringen med støtte fra DF agter at lovliggøre jagt med trænede rovfugle i Danmark efter 50 års forbud. DOF er løbet tør for faglige argumenter. Derfor har de i stedet valgt at køre en følelsesbaseret kampagne på sociale medier med forskellige billeder af traditionelle arabiske falkonerer og sloganet: ”Nej til falkejagt i Danmark”.

DOF argumenterer bl.a.: »Nu vil regeringen og dens støtteparti, der bekender sig til danske værdier og traditioner, ændre loven, så denne udanske, uetiske og middelalderlige jagtform kan gøres lovlig.« Man spiller med andre ord helt bevidst på at udråbe falkejagt til noget ”udansk”, som kan kædes sammen med arabisk kultur, og at det i sig selv er underforstået negativt. Formålet lader til at være at hidse DF’s bagland op til at tro, at genindførelse af dansk falkejagt er en del af en arabisk konspiration til underminering af danske værdier.

Falkejagten har dybe rødder i vor kulturkreds. Der har været drevet jagt med falke i Danmark i mere end 1.000 år, hvilket har sat sig dybe og tydelige spor i vores historie. Hele ni af de 18 lande, som officielt har erklæret falkejagt som en del af deres kulturarv, ligger i EU. Falkejagt er på ingen måde ”udansk” – tværtimod.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Det rene pip: Nej tak til jagt med rovfugle i Danmark
Egon Østergaard, formand for Dansk Ornitologisk Forening, DOF
Regeringen og Dansk Folkeparti skal ikke lovliggøre jagt med rovfugle i Danmark.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Regeringens embedsmænd begår magtmisbrug

Morten Uhrskov Jensen
Embedsmændene leger politikere, og regeringen gemmer sig bag dem.

Blog: Sherin Khankan: Islamist eller fuldstændig utilregnelig

Jaleh Tavakoli
Det at danskere vender sig imod Naser Khader, siger noget om det selvhad som de vestlige samfund lider under. Det at man betragter Sherin Khankan som reform-imam, siger noget om de lave forventningers racisme overfor muslimer.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her