*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

”Penge er noget, vi giver til hinanden"

Danmark har en flot førsteplads på Transparency Internationals korruptionsindeks for 2016, men alligevel er der en snigende mistanke om, at det hele ikke ser så flot ud alligevel.

Danmark har en flot førsteplads på Transparency Internationals korruptionsindeks for 2016, men alligevel er der en snigende mistanke om, at det hele ikke ser så flot ud alligevel. Bevares, i Danmark er politiet stort set ubestikkeligt, og landet er skånet for ”rusfeti”, den omfattende korruption, der plager Grækenland.

Men alligevel er der en hel del, der dækkes ind under vennetjenester og kammerateri. Der var den sag om apotekerbevillingen i Lemvig, socialministerens bevilling på 1 mio. kr. til Lisbeth Zornig Andersen og en afdelingschef i Rigspolitiet, der sørgede for, at to veninder fik udbetalt konsulenthonorarer på mere end 20 mio. kr.

Danmarks egenrådige mastodont, Danmarks Radio, har fundet på en ny måde at håne dem, der er tvunget til at betale en såkaldt medielicens. Tidligere ødslede DR 70.000 kr. på at fragte en korrespondents hest til USA og betalte næsten 1 mio. kr. for at dække nyhedsdirektørens pendlerudgifter fra Østjylland. Den tidligere mediedirektør er nu genansat som »mangfoldighedskonsulent« til en gage på et par millioner kroner, uden at stillingen er slået op.

Den, der fandt på reklamen ”licens er noget, vi giver til hinanden”, må have grinet hele vejen til banken.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Offentligt ansatte: Hvis der var lønfest, var vi ikke inviteret
Flemming Vinther, formand for Hærens Konstabel- og Korporalforening | Rita Bundgaard, sektorfomand for HK/Stat | Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening | Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne | Jesper Korsgaard Hansen, formand for Centralforeningen for Stampersonel, alle medlemmer af Centralorganisationernes Fællesudvalg
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Finder to ansatte i politiet selv på at tage Tibet-flag fra demonstranter?

Rune Lund
Det virker urealistisk, at ansatte længere nede i rækkerne hos politiet på egen hånd skulle have taget en beslutning om at påtage sig et stort handelsmæssigt og udenrigspolitisk ansvar.

Blog: Den nye elite vil trylle Norge om til United States of Norway

Mikael Jalving
Her kommer historien om arbejderpartistaten, der afskaffede Norge for at blive en flerkulturel indvandrerstat efter amerikansk forbillede.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her