*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Hvornår glemte vi ”knippelsuppen”?

De danske betjente må stå model til megen vold og idioti for tiden.

De danske betjente må stå model til megen vold og idioti for tiden. Senest var det en gruppe såkaldte fodboldfans, der valgte at te sig voldeligt, ødelægge et stadion og søge kamp med politiet, og det er ikke længe siden, at nogle voldsmænd fra den yderste venstrefløj valgte at sætte en hel bydel i brand på Nørrebro og smadre almindelige menneskers ejendom.

Der breder sig en naturlig forargelse over bøllernes gerninger, mens man tilsyneladende mere eller mindre har accepteret politiets magtesløshed i disse situationer. Når man har set de efterfølgende videoklip, springer det i øjnene, hvor passivt politifolkene ofte ser til, mens voldsmændene hærger og ødelægger.

Det er næppe tilfældet, at politiet nyder at beskue volden og ødelæggelsen fra første parket. Tværtimod gør det sit bedste under de rammer, det har fået udstukket og fortjener stor ros herfor.

Problemet synes snarere at være, at man i dag som politimand knap kan trække en knippel uden af skulle udfylde rapporter på størrelse med H.C. Andersens samlede forfatterskab.

Fra mange sider har man hørt, at politiet simpelthen er bange for at anvende vold mod den slags typer. Denne frygt skader folks forventning om, at politiet beskytter deres ejendom, og den udsætter betjentene for en urimelig fare.

Hvornår holdt ordensmagten op med at benytte sig af en god gammeldags omgang ”knippelsuppe”?

Det er dybt krænkende for den almindelige retsfølelse, når man ser voldsmænds hærgen, mens ordensmagten blot ser til. I stedet bør de da omgående trække deres knipler og sørge for at bringe uromagerne til ro – om nødvendigt med vold.

Hvis man er ude på at ødelægge folks ejendom, modsætte sig anholdelse og ovenikøbet gå til kamp mod ordensmagten, bør man ikke gå derfra uden alvorlige knubs. Man skal ikke blot passes op af politiet, men mødes med den dragt prygl, som man fortjener.

Kuzma Pavlovformand for KU i KøbenhavnFrederiksberg
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Sherin Khankan: Islamist eller fuldstændig utilregnelig

Jaleh Tavakoli
Det at danskere vender sig imod Naser Khader, siger noget om det selvhad som de vestlige samfund lider under. Det at man betragter Sherin Khankan som reform-imam, siger noget om de lave forventningers racisme overfor muslimer.

Blog: Er ansvar for menneskeliv og velfærd ikke mere værd?

Signe Munk
62 procent af danskerne, mener at sygeplejersker fortjener mere i løn. Men Sophie Løhde er uenig, kan jeg fornemme.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her