Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Kvindeundertrykkelsen bliver glemt

Lars Løkke Rasmussen ønskede igen i år glædelig eid på Twitter uden at udvise samme respekt på mærkedage for andre og mere fredselskende religioner såsom buddhismen. Derfor skrev jeg (6/7), at Løkke er en uværdig statsminister. Det er Christine Andersen uenig i. Hun påpeger religionsfriheden og spørger (11/7), om Løkke så heller ikke bør fejre jul, fastelavn og en hob andre helligdage?

Svaret er, at religion er en privatsag. Bruger Lars Løkke officiel tid på muslimers eid, bør han ligeledes hilse en række andre religioner, hvis han vil være alle danskeres statsminister. Kristendommen er en folkekirkelig undtagelse, der er dybere integreret i samfundet end andre religioner. I respekt kunne Løkke tweete om den righoldige kristne kultur frem for de mere religiøse aspekter.

I stedet knæler statsministeren, hans parti og resten af venstrefløjen for islam uden at gøre op med kvindeundertrykkelse og kulturbetinget dyremishandling. Halal har vundet indpas i en grad, at det i dag er svært at få ikkehalalslagtet kød. Så måske kunne Lars Løkke gennemføre et halalforbud, næste gang han tweeter glædelig eid? Et forbud ville gavne integrationen af de muslimer, som reelt er integrerbare.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Retsstatens lyksaligheder
Wagner Larsen, Læsø
Dejligt at leve i en retsstat. Her må man ikke afskære smågrises haler, men man må godt omskære smådrenge.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Donald Trumps første år

Morten Uhrskov Jensen
Mediernes behandling har været udsøgt ringe.

Blog: Plastik knap så fantastisk

Christel Schaldemose
Europa-Kommissionens længede ventede plastikstrategi kommer med langsigtede mål, men med her-og-nu-handlinger på størrelse med mikroplastik.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her