Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Godgørenhed er altså et arbejde

Ulrik Jensen skriver 3/7, at de ansatte i de godgørende organisationer ikke ”arbejder”, for arbejde skaber et produkt, som kan sælges med fortjeneste.

Men han overser, at godgørende organisationer er virksomheder, der udfører gode gerninger på vegne af deres donorer. Nøjagtig ligesom andre firmaer, der hyres til at udføre en opgave for en opdragsgiver.

Godgørende organisationer skal bare ikke have overskud, og så bruger de frivillig arbejdskraft for at spare udgifter. Men frivillige kan ikke overkomme at lede store organisationer, der forvalter millionindtægter og gennemfører store nødhjælpsarbejder eller driver hospitaler og børnehjem. De har brug for professionelle ledere, der arbejder på fuldtid. Det er derfor nødvendigt at betale lønninger, der matcher lønnen i andre store virksomheder.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Mindeord om Synnøve Søe

Angela Brink
I omtalerne i forbindelse med Synnøve Søes bortgang glemmes det, at hun var en virkelig verdensdame, der aldrig sagde et ondt ord – et kendetegn, man ikke just kan genfinde hos alle dem, der havde en holdning til hende.

Blog: Gyldendalhistorie ser bort fra det vigtigste i kulturkampen

Mikael Jalving
Politikere er sjældent ideologer eller tænkere, og derfor finder idé- og værdidebatten som regel sted andre steder end på Christiansborg og Slotsholmen.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her