Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Håndværkerfradrag med grel slagside

Foto: Casper Holmenlund Christensen

Er nypudsede vinduer og en nyslået græsplæne vigtigere end en anstændig boligindretning, der kan gøre tilværelsen lidt lettere og mere udholdelig for en handicappet medborger, som i forvejen har mange besværligheder at slås med?

Valget burde ikke være så svært for nogenlunde velbegavede personer, som vi anser vores folkevalgte beslutningstagere for at være. Men desværre kan kæden også springe af for disse, hvilket blev dokumenteret ved de seneste ændringer vedrørende håndværkerfradrag (servicefradrag).

I JP 11/4 juli fremhæver Venstres gruppeformand, Søren Gade, ellers, at håndværkerfradraget har en bred social profil, men kendsgerningen er, at man helt uforståeligt har valgt at sløjfe muligheden for at opnå tilskud til effektive forbedringer af boligens tilgængelighed for handicappede.

Det ville være en ædel gerning at give en handicappet mulighed for at opnå håndværkerfradrag for udgifterne til de boligændringer, som ikke dækkes af kommunen, og administrativt burde det ikke volde problemer. Det forekommer indlysende, at ekstra gode rammer i hverdagen for en handicappet i tilskudssammenhæng burde prioriteres frem for skinnende ruder og kortklippede græsplæner.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Vesteuropas største problem
Niels B. Larsen, Svenstrup
I anledning af Bent Jensens kronik i JP 9/1: Når et problems årsag er erkendt – og det kan ingen nægte, at det er i forbindelse med tilvandringen af udlændinge – vil ansvarlige politikere naturligvis omgående fjerne roden til problemet.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Donald Trumps første år

Morten Uhrskov Jensen
Mediernes behandling har været udsøgt ringe.

Blog: Plastik knap så fantastisk

Christel Schaldemose
Europa-Kommissionens længede ventede plastikstrategi kommer med langsigtede mål, men med her-og-nu-handlinger på størrelse med mikroplastik.
Annonce
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere
Viden
10.000 borgere finder nyt planetsystem
Borgervidenskab, eller på engelsk; citizen science, har endnu engang givet forskere en hjælpende hånd og fundet et planetsystem med fem – måske seks – hidtil ukendte planeter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her