*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Djøf: Positivt med debat om veu-system

Forud for de kommende trepartsforhandlinger om voksen- og efteruddannelse (veu) påpeger formand for HK Kim Simonsen i JP 19/4 nødvendigheden af livslang læring for hele arbejdsstyrken. Tak til Kim Simonsen for at tage hul på en følsom debat.

For lad det være sagt med det samme: På nutidens arbejdsmarked, præget af stigende kompleksitet, disruption og teknologiske forandringer, har alle sektorer og medarbejdere brug for løbende kompetenceudvikling. Den ufaglærte såvel som akademikeren. Derfor dur det ikke med et stillestående veu-system, der kun omfavner dele af arbejdsstyrken.

I Djøf håber vi, at regeringen vil lytte til de mange forskere, fagforbund og arbejdsgiverorganisationer, der kalder på en grundlæggende modernisering af veu-systemet, så det matcher hele arbejdsstyrkens kompetenceniveau og virksomhedernes behov.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Djøfvælde
Jørgen Bendixen, Roskilde
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Er ansvar for menneskeliv og velfærd ikke mere værd?

Signe Munk
62 procent af danskerne, mener at sygeplejersker fortjener mere i løn. Men Sophie Løhde er uenig, kan jeg fornemme.

Blog: Europas liberale går forrest i kampen mod falske nyheder

Morten Løkkegaard
Årets ord "Fake news" risikerer at underminere vores grundlæggende værdier: ytringsfriheden og vores frie liv. Det kræver handling - her fem liberale svar på fake news og misinformation.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her