Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Erdogan og fejhed

Erdogan påstår, at vi er feje, fordi vi ikke tør udsætte os for hans form for demokrati, som er ved at udmønte sig i diktaturretning. Han vil meget gerne have Tyrkiet med i EU, som han håner på det groveste, som alle vel ved.

Fejheden, som han beskylder os for, har han ret i. Men set med demokratiske briller er vi i øjeblikket ret skyldige i at ignorere den forulempning og fængsling af i titusindvis af mere demokratiske samfundsstøtter end den del af befolkningen, som Erdogans trusselssystem udgør.

Den frie presse ignorerer helt fængslingerne og tortur eller trusler herom. Dommere, professorer og de mere progressive kræfter holdes skamfuldt i interneringslejre eller er bare sat helt uden for normalsamfundet. Og hvem vogter deres rettigheder, mens Erdogan truer dem og alle andre? Det er en skændsel, at ingen nationer overhovedet antyder at stille ham til regnskab og hurtigt får sat ham for den internationale domstol.

Man må håbe, at nogen kan tage kampen op imod ham. Men vi er feje i EU og foretager os intet. Hvis man nu overlod konflikten til Trump og Putin, lod dem blive enige om en mere rimelig løsning på problemerne, ville EU kunne følge efter med kloge kommentarer og måske bruge milliarderne til at sikre grænserne mod Tyrkiet og Libyen. Jeg tænker på alle de milliarder, EU p.t. betaler Erdogan for ikke at slippe masserne af sted herop.

Men vi er feje og sløve, som han siger. Hans korttrick med nazikortet er vel også kun morsomt for ham og hans nærmeste. Alle de fængslede i Tyrkiet har det ikke morsomt, kan jeg hilse og sige.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Pluralismen i mediebilledet er ikke truet af DR

Holger K Nielsen
Partierne i blå blok er ikke enige om ret meget, men én ting synes at kunne samle dem: Danmarks Radio skal rundbarberes.

Blog: Odense og andre kommuner må oppe sig

Eva Kjer Hansen
Når man vælger at bosætte sig i Danmark, har man en pligt til at lære sproget og stå til rådighed for arbejdsmarkedet. De, der ikke gør, svigter dem selv, deres børn og samfundet.

Blog: Asien begynder i Rosengård i Malmø

Jens-Kristian Lütken
Åbne grænser, tolerance og frihed er privilegier, som vi skal passe på.

Debat: Et stærkt og aktivt diplomati er afgørende for småstaten Danmark

Charlotte Flindt Pedersen, direktør i Det Udenrigspolitiske Selskab
En fremtidig udenrigs- og sikkerhedspolitisk strategi bør lægge op til debat om det betimelige i det diplomatiske underskud i Danmark.
Annonce
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her