Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Skal vi lytte mere til økonomerne?

Den kommende amerikanske præsident, Donald Trump, peger på et område, vi har lukket øjnene for, nemlig at globalisering er lig med social dumping.

Den kommende amerikanske præsident, Donald Trump, peger på et område, vi har lukket øjnene for, nemlig at globalisering er lig med social dumping. Vi sender arbejdet langt bort fra vore organiserede områder til områder, der ikke reguleres. Vi lukker øjnene for det og vender ryggen til. Novo Nordisk bliver fremhævet af demokraten Bernie Sanders som glubsk profitmager, langt fra den oprindelige idé om at udrydde sukkersygen.

Vestas efterlader 350 arbejdere på herrens mark – de kan gøre det billigere i Indien og Brasilien, forstås. Ikke på samme vilkår, nej, men det kommer ikke jer ved, sådan er globalisering eller social dumping. Derude gælder andre regler.

Når lønningerne bliver for høje også derude, kommer arbejdet hjem igen. Nu står robotterne parat til at arbejde døgnet rundt med begrænset menneskelig assistance. I Lem må staten træde til med en del af understøttelsen til de fyrede.

Burde virksomheden ikke selv betale en bod på f.eks. 100.000 kr. pr. job, man flytter ud, til staten, der altid rydder op og betaler?

Vi skal til at leve på en anden måde; det manuelle arbejde bliver ikke længere en mulighed, medmindre politikerne vil det. Omsorgsarbejdet vil fylde mere, og uddannelsen vil rette sig mod humaniora.

 
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: S bremser dansk økonomi med myter

Morten Løkkegaard
Socialdemokratiet har sammen med fagbevægelsen i årevis pustet til myten om, at østeuropæere, der arbejder i Danmark, dumper lønnen og forringer vilkårene for danskere. Problemet med den fortælling er bare, at det er forkert.

Blog: Informationsdeling ligger ikke i efterretningstjenesters DNA

Nauja Lynge
Alligevel ønsker man nu debat om placeringen af Center for Cybersikkerhed, som blev oprettet som en del af Forsvarets Efterretningstjeneste. Dermed er man så omsider åben overfor både kritik og løsningsforslag.

Blog: Dansk Industri hejser det hvide flag

Mikael Jalving
Nu skal vi importere arbejdskraft udefra. Hvad om vi først fik aktiveret den, der allerede findes?

Amerikansk kommentator: Den israelsk-palæstinensiske fredsproces er død

David Ignatius

kommentator, The Washington Post

At tale om palæstinensiske rettigheder nu om dage vækker foragt eller udløser blot en gaben. Palæstinenserne er gårsdagens problem. Selv araberne er trætte af deres stejle krav.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her