Uvidenhed om området
Jøder omskærer ikke deres drengebørn for at ”forbedre” skaberværket, sådan som Hanne Raunow fremfører i et debatindlæg i Jyllands-Posten 18/7.
Jøder omskærer ikke deres drengebørn for at ”forbedre” skaberværket, sådan som Hanne Raunow fremfører i et debatindlæg i Jyllands-Posten 18/7. Baggrunden for den jødiske drengeomskæring er, at den påbydes af Gud som pagttegn for det jødiske folk i 1. Mosebog.
Hanne Raunow tager også fejl, når hun mener at vide, at omskæringen oprindeligt tjente det formål, at jødiske kvinder skulle kunne se, om det var en jødisk mand, hun »avlede barn med«, som det så charmerende formuleres.
På de tider, man må formode, at Hanne Raunow hentyder til, når hun omtaler ”forhistorisk tid”, var mandlig omskæring en udbredt praksis blandt folkeslagene i Nærorienten. Derfor kunne man typisk ikke se forskel på jødiske og ikkejødiske mænd ved at se, om de var omskåret, for det var de fleste på de egne. Det er tydeligt, at Hanne Raunow ikke ved særlig meget om drengeomskæring. Det er der ikke noget odiøst i, for det er en skik, som er fremmed for de fleste danskere. Men man kunne med fordel sætte sig ind i emnet i stedet for at stille sin uvidenhed offentligt til skue.