Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Om at ligne hinanden

JP bringer i “Indblik” søndag 10/7 en artikel om “DF’eres forventninger”. Artiklen tager udgangspunkt i det faktum, at en tredjedel af de sønderjyder, som stemte ved det seneste folketingsvalg, stemte på DF. Angiveligt med det hovedargument, at der skal etableres permanent grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse.

Når DF’ernes forventninger til regeringen tilsyneladende ikke er blevet indfriet, er det værd at minde om, at selv i Sønderjylland stemte to tredjedele ikke på DF. Måske fordi vi stadig er nogle, som bl.a. mener, at udgifterne til en permanent grænsekontrol, som på væsentlige områder vil være symbolsk, medmindre hele grænsen forsynes med uigennemtrængeligt elhegn, kunne være brugt andre steder og mere fornuftigt.

Det har længe stået klart, at DF’s politiske projekt er at lukke grænsen, melde os ud af EU og frasige os internationale konventioner (som f.eks. menneskerettighedskonventionen). Formålet skulle være at stoppe flygtningestrømmen (vel at mærke med den slags flygtninge, DF ikke bryder sig om, men racister er de ikke) og genskabe »vores gode gamle fædreland,« som en DF’er sigende betegner vores alle sammens Danmark i artiklen.

Det, der har stået mere uklart, er, hvad der så skal ske, når vi er ”blevet os selv igen” isoleret fra omverdenen med lukkede grænser og frasigelse af bindende internationale aftaler. Når vi selv endelig kan træffe vores beslutninger uden hensyn til den virkelighed, som lurer lige omkring os, men som heldigvis kan stoppes ved grænsen af vores kække gendarmer.

Men det løfter en af DF’s stemmeslugere og tilsyneladende fremtidens mand i partiet, Peter Kofod Poulsen, lidt af sløret for. »Hvis vi ikke ligner hinanden, falder det hyggelige Danmark fra hinanden«, udtaler han.

Hvor har han ret, og hvor ville det hele være nemmere, hvis I alle sammen lignede mig.

Tilbage står så, hvad DF har tænkt sig at gøre med alle dem, som falder uden for begrebet “at ligne hinanden”. Måske er vi så heldige at få et reservat?

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.