Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Lyt til kronikøren

Fahmy Almajid analyserede i JP’s kronik ”Den onde syriske cirkel” 11/7 sylespidst følgerne af millioner af syreres udvandring fra Syrien siden 2011. Ifølge Almajid er det katastrofalt, at så mange syrere har forladt landet.

Først udvandrede landets rige med deres virksomheder og formuer til Egypten, Tyrkiet og Golflandene. Den økonomiske bet for Syrien fik middelklassen til at udvandre til nabolandene. Her blev de placeret i flygtningelejre, der fik dem til at betale 70-80.000 kr. for at komme til Nordeuropa. Til sidst forlod 1,5 millioner fattige syrere landet ad billigruten – kostede godt 10.000 kr. – over Balkan til Nordeuropa. Humanitære organisationer hjalp dem med rejsen nordpå. De fattige var brudt op fra sikre zoner i Syrien. Alligevel fik de asyl i Europa.

Denne udvandringsbølge omfattende unge kurdere fra Nordøstsyrien er særlig katastrofal – »Unge, som svigter deres pligt: at kæmpe i Syrien mod islamisterne« – da kurderne har været centrale for koalitionens krig mod IS. Det er også katastrofalt, at tredje bølges ressourcesvage udvandrere ikke kan påregne job i Danmark. Med Almajids ord vil de »hænge fast i bistand og sort arbejde. De bliver aldrig integreret i Vesten og vil leve på kanten af samfundet.«

Det ville være langt bedre for Syrien, Danmark og alle andre, at udvandrerne var blevet i Syrien, havde tilsluttet sig den væbnede modstand mod IS og Assad og kunne deltage i genopbygningen af Syrien, når det blev aktuelt.

Almajids påpegning af humanitære organisationers hjælp til fattige syreres udvandring fra Syrien til Europa er særlig bemærkelsesværdig, da han er ”tidligere integrationskonsulent”. Det er altså en repræsentant for ”godhedsindustrien”, der gør os opmærksom på det katastrofale i, at Syrien tømmes for beboere og dermed for potentielle soldater i krigen mod IS og Assad og for genopbyggere af landet.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.