Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Får borgerne værdi?

Borgmester Claus Wistoft runder debatten med os om sparemuligheder i Syddjurs Kommune af i JP 7/7. Vi vil også gerne runde af, og det skal ske med en tak for, at vi nu endelig har fået udleveret den beregningsmodel, som efter borgmesterens opfattelse giver den rigtige sammenligning af udgifterne i landets kommuner. Og vi har nu regnet på, hvad borgmester Wistofts rigtige fordeling vil betyde for hver kommune.

Syddjurs vil ganske rigtigt opnå 135 mio. kr. mere for 2015. Det er et resultat af, at Claus Wistoft vil fjerne enhver hensyntagen til sociale vilkår i kommunerne ved fordelingen af tilskud og udligning. Lolland Kommune vil til gengæld få frataget 492 mio. kr., for her er der i modsætning til Syddjurs en tung social belastning. Borgmester Wistofts beregningsmodel indebærer desuden, at Gentofte Kommune skal tildeles 1,021 mia. kr. mere hvert år. For ligesom Syddjurs har Gentofte en beskeden social belastning. Claus Wistoft føler sig sikker på, at hans borgere får værdi, når Syddjurs Kommune giver så mange penge ud. Det skal han nu ikke være.

Beregningen, der viser, at Syddjurs kan hente 94 mio. kr. om året ved at drive skolevæsenet som i den mest effektive kommune, tager udtrykkeligt højde for forskelle i skolernes kvalitet og evne til at løfte eleverne fagligt i forhold til deres sociale baggrund. Her har Claus Wistoft ikke rigtigt noget at komme efter andet end de 94 mio. kr., han som liberal politiker bør hente hjem til kommunens plagede skatteydere.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.