Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Hvad er forklaringen?

27 offentligt ansatte, som ikke er på topniveau, er blevet sigtet for bestikkelse jf. straffelovens § 144.

27 offentligt ansatte, som ikke er på topniveau, er blevet sigtet for bestikkelse jf. straffelovens § 144. Ifølge sigtelsen skulle de pågældende, der har været beskæftiget med it-opgaver, have modtaget gaver eller andre fordele fra et it-firma, der er leverandør til det offentlige.

Det er forståeligt, at det vækker opsigt, at noget sådant foregår. Imidlertid tjener private firmaer store penge på at sælge it til det offentlige. Store profitter har det med at fremme lyssky forretningsmetoder. Det er ikke første gang, at der bliver rullet en sådan sag op.

Skat havde også en privat it-leverandør, der fandt det formålsfremmende at udvise generøsitet over for indflydelsesrige personer hos skattemyndigheden, hvilket blev afsløret i 2011. Fem direktører kom i fedtefadet, idet de havde modtaget en golfferie til en samlet værdi af 150.000 kr.

I en leder i JP 4/2-2011 blev der stillet spørgsmål ved, om disse fem direktører kunne forsætte, men det spørgsmål ønskede daværende skatteminister Troels Lund Poulsen ikke at følge op. Imidlertid blev de fem direktører anmeldt til Københavns Politi. Politidirektøren fandt dog ikke anledning til, at hans direktørkollegaer i Skat skulle drages til ansvar.

Det er politiets opgave at rejse straffesager bl.a. med det formål at afskrække andre fra at begå tilsvarende kriminalitet. Når politiet ikke rejste sag mod de fem direktører, blev der ikke sendt et advarselssignal. Det kan have bevirket, at de 27 it-folk har været i mere eller mindre god tro. Politiet skylder os en forklaring på, hvorfor de nu har rejst sag mod de 27 menige it-medarbejdere, når myndigheden ikke gjorde det mod de fem direktører fra Skat.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.