Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Over 30 stramninger af udlændingepolitikken er godt, men ikke godt nok

DF appellerer til de andre partier: Lad os fortsætte stramningerne, og først som sidst skal vi begrænse især den muslimske indvandring. Mange stramningerne har virket, og meldingen herfra er klar: Danmark har brug for flere stramninger og for en mindre indvandring.

Artiklens øverste billede
Over 30 stramninger af udlændingepolitikken er godt, men ikke godt nok til at begrænse tilstrømningen til Danmark, mener Dansk Folkeparti. Arkivfoto: Lasse Kofod/Polfoto

Det er godt et år siden, at der var folketingsvalg. Siden da er der sket meget, og de færreste vil være uenige i, at det har været hektisk. Dansk Folkeparti gik til valg på en markant strammere udlændingepolitik. Som minimum skulle udlændingepolitikken normaliseres, efter at SR-regeringen havde lavet ikke færre end 45 lempelser på udlændingeområdet.

Med den sædvanlige logiske sans eller mangel på samme hos De Radikale har partileder Morten Østergaard kaldt de dybt skadelige lempelser for ”forbedringer”.

Siden valget har DF så arbejdet for at få fornuftige, rimelige og helt nødvendige stramninger igennem. For godt nok kan man få indtrykket af, at Socialdemokratiet og regeringspartiet Venstre sammen med Dansk Folkeparti alle har ønsket de mange stramninger, men desværre leverer partierne mestendels meget tale og meget lidt handling på området.

Mere styr på indvandringen

De har luret, hvad danskerne gerne vil, men desværre har deres ageren typisk mest præg af at tale danskerne efter munden og så ikke rigtigt mere end det. Det er min oplevelse, at regeringen skal presses til at indgå aftaler på udlændingeområdet. Desværre tror flere partier, at der på nuværende tidspunkt er styr på indvandringen, hvilket der desværre ikke er.

Der er kommet mere styr på tilstrømningen, end der var under den røde regering, men det skal man ikke forveksle med, at der generelt set er styr på indvandringen. Derfor skal der efter DF’s opfattelse mere til, eksempelvis mener vi fortsat, at asylsøgere skal afvises ved grænsen, ligesom vi også efterlyser en egentlig hjemsendelsesstrategi.

Regeringen i mindretal

Det ændrer dog ikke på, at der er vedtaget mere end 30 stramninger på et år. Det er jeg glad for, for det er i dansk interesse. Kort før Folketinget lukkede, kom Venstre-regeringen i mindretal tre gange på samme dag på udlændingeområdet. Det drejede sig om lovforslag vedrørende ophævelse af green card-ordningen, hævelse af beløbsgrænsen for ikke-EU-borgere, der vil opholde sig i Danmark, samt et beslutningsforslag om en skærpelse af forholdene for personer på tålt ophold.

Dansk Folkeparti har flere gange dannet flertal uden om Venstre-regeringen for at sikre fornuftige tiltag, der vil være med til at begrænse den ikkevestlige indvandring, herunder den muslimske indvandring. Vi gør det, fordi vi i DF mener, at indvandringen samlet set er for voldsom, og det gælder både asyltilstrømningen og arbejdskraftindvandringen.

Et lille land som vores kan ganske enkelt ikke i længden bære omkring 70.000-80.000 opholdstilladelser om året. Folketinget bør sige fra over for den voldsomme indvandring, og hverken Dansk Industri eller flygtningeindustrien skal have held til at presse partierne til at indtage et andet standpunkt end det, der er i dansk interesse. Det danske folk er ikke til salg for nogen pris.

Politiske tiltag virker

Samlet set er der ingen tvivl om, at de gennemførte stramninger er den helt rigtige og nødvendige vej at gå. I maj måned søgte cirka 350 personer asyl i Danmark, og det er faktisk det laveste antal på en enkelt måned siden 2012. Ifølge de økonomiske vismænd har den danske udlændingepolitik haft en betydning for tilstrømningen.

»Der er en klar tendens til, at flygtninge søger mod de lande, hvor de nemmest kan få tilkendt asyl for dem selv og deres familie. Derfor må de politiske tiltag i Danmark samlet set antages at have påvirket antallet af asylsøgere i en negativ retning,« skriver de således i deres nyligt offentliggjorte halvårsrapport.

Det er et velkendt fænomen, at asylsøgere og migranter søger mod de lande, hvor det er mest attraktivt for dem at opholde sig i. Fænomenet kaldes for ”asylshopping”, og det er jo åbenlyst, når man ser på, hvordan asylsøgere rejser gennem mange lande for at nå et bestemt land. Målet er naturligvis, at Danmark ikke skal være en magnet for asylsøgere, og udlændingestramninger betyder netop, at tiltrækningskraften så at sige bliver taget ud af magneten.

Imamer en del af problemet

For god ordens skyld vil jeg gerne kvittere for, at integrationsministeren og de andre partier trods alt er gået med til flere gode stramninger. Der er brug for mere, meget mere, og det forstår de andre partier desværre ikke. For ser vi for eksempel på de såkaldte imamforhandlinger, som jo faktisk endte ud med en begrænsning af religionsfriheden, og som dybest set handler om at tage lovreligionen ud af islam, så kom dette ikke helt af sig selv.

Men jeg skal nu ikke klage. For hvem havde for blot et år siden forestillet sig, at DF kunne samle flertal for resultaterne af imamforhandlingerne? At det så også er sket på baggrund af et godt stykke journalistik arbejde begået af TV 2 i forbindelse med dokumentarserien ”Moskéerne bag sløret” genererer ikke mig. Det vigtige er, at det er sket.

At der kommer reel lovgivning, som er et skridt på vejen i forhold til, at vi som samfund handler på det faktum, at imamer ikke er en del af nogen løsning, men snarere en del af et yderst reelt problem.

For nogle år siden fik DF taget imamerne ud af antiradikaliseringsindsatsen. For det gavner ikke at samarbejde med dem. Nu er vi så gået skridtet videre med kriminalisering af religiøs oplæring i sharia, stening, flerkoneri og så videre. Mit håb og min forventning er, at DF kan presse de andre partier til at gå længere i den nærmeste fremtid.

Men politisk kræver det et flertal. Derfor appellerer DF også til de andre partier: Lad os fortsætte stramningerne, og først som sidst skal vi begrænse især den muslimske indvandring. Mange af stramningerne har virket, og meldingen herfra er klar; Danmark har brug for flere stramninger og for en mindre indvandring.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.