Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Nej til detailregulering

EU-projektet drives i høj grad frem af embedsmænd på grundlag af økonomisk-teoretiske overvejelser omkring opnåelse af maksimal økonomisk velfærd gennem fri bevægelighed for personer, varer, tjenesteydelser og kapital. Denne på skrivebordet fine tankegang har i praksis resulteret i en centralistisk detailstyring, som har betydet, at de ellers forholdsvis suveræne europæiske lande i væsentligt omfang har mistet muligheden for at indrette sig i overensstemmelse med de respektive befolkningers egne præferencer. Dette ses eksempelvis ved, at ca. 80 pct. af de love, som det danske folketing vedtager, er foranlediget af EU-direktiver.

Storbritanniens/Englands exit fra EU må ikke komme til at betyde en opløsning af fællesskabet. Dertil er de økonomiske fordele for alle EU-landene ved EU-projektet for store. Men skal den folkelige opbakning bevares, er der næppe tvivl om, at detailreguleringen i væsentligt omgang skal reduceres, og at EU alene bør fokusere på de store linjer og overlade udformningen af de mange detaljer til de nationale parlamenter.

Altså må antallet af direktiver (og forordninger) bringes gevaldigt ned. Ligeledes er det væsentligt at bibeholde den frie bevægelighed for både personer og produktionsfaktorer. Men med så utætte ydre grænser, som de senere års kolossale tilstrømning af migranter fra Mellemøsten og Afrika har resulteret i, så kan det grænseløse indre EU ikke opretholdes. Derfor er det bydende nødvendigt, at EU får etableret et reelt og effektive ydre grænseværn, der kan holde migranter ude. Tiden er således nu for stærke politikere i alle EU-lande til at træde i karakter og udstikke og gennemføre den politik, som befolkningerne ønsker, og fortælle embedsværket i deres egne lande og i Bruxelles, hvorledes samarbejdet inden for EU skal fungere fremover.

Flemming Bækkeskov, cand.polit.Ved Kæret 12, Gentofte

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.