Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Brexit er en tillidskrise

Hele den vestlige verden er i en gigantisk tillidskrise til politikerne, og Donald Trump synes at være den mest troværdige for tiden. Når man hører Nigel Farages sejrstale efter brexit, er det bemærkelsesværdigt, at det ikke var EU, som man havde vundet over, men Westminster – altså eliten. Det er jo klart, at hvis der ikke er tillid til de nationale politikere, kan der heller ikke være tillid til EU, i hvert fald set med nordeuropæiske briller.

Det er ikke, fordi politikere er blevet dårligere nu om dage. De ”store gamle” havde blot ikke internettet og en massiv mediedækning til at pille dem ned. Politikere bliver afsløret, når de ikke leverer varen, så egentlig burde de ikke komme med så mange vilde løfter. Der er bare det problem, at ingen af politikerne bliver valgt uden at love guld og grønne skove. Vælgerne higer efter den politiske indgriben, de søde støttekroner og ansvarsfritagelsen.

Resultatet er politikerlede, og hvordan kan vi bygge et europæisk fællesskab oven på det? Hvordan kan vi komme videre nationalt? Demokratiet står i en kæmpe krise, hvor både politikere og vælgere skal lære at forstå, at politik ikke er løsningen, politik er problemet.

Jo mere det offentlige, det være sig kommuner, regioner, staten eller EU, griber ind i livets forhold, jo større bliver politikerleden, når det viser sig, at varen ikke leveres. Vælgerne skal tage sig sammen og stemme på andre politikere end de, som vil give borgerne mest mulig offentlig service. Og politikerne skal turde sige, at det ikke er en opgave, det offentlige skal løse.

 
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Skaber Dansk Folkeparti parallelsamfund?

Birthe Rønn Hornbech
Dansk Folkeparti vil smide et udenlandsk barn ud af skolen. Hvordan bliver det så integreret?

Blog: Hvis du har ondt i sindet, så skrig det ud over byens tage, min ven

Majbritt Maria Nielsen
Præcis som når man går til læge, hvis bulen i panden ikke forsvinder, går man altså til psykolog, hvis man er begyndt at overleve i stedet for at leve.

Blog: ”Lykkelænder” eller bloktilskud

Nauja Lynge
Hverken de grønlandske eller danske politikere favner det mindretal, som jeg er en del af.

Debat: Han var alt det, Boris Johnson ikke er

Michael Kuttner
Lord Peter Carrington døde samme dag, som Boris Johnson trådte tilbage som udenrigsminister. De var, for at sige det mildt, forskellige.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her