Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Tak for folkemødet

Hold op for et forrygende Folkemøde. Efter at have deltaget i alle folkemøderne med en enkelt overspringelse må jeg konstatere, at de bare bliver bedre. Her i 2016 var det særlig spændende med prominente internationale gæster som Pussy Riot, men også Sir Michael Dobbs – hjernen bag ”House of Cards”.

Jeg valgte at turnere mellem teltene og oplevede en gudindesmuk og veloplagt Ritt Bjerregaard fortælle om alt fra sit åbne ægteskab til fyringen efter Ritz i Paris. En Eva Kjer Hansen, der gik catwalk hos Landbrug & Fødevarer – det er hun helt sikkert bedre til end Esben Lunde. Diskussioner med Troels Lund Poulsen om Uber og Airbnb, Poul Madsen, der ihærdigt forsvarer Ekstra Bladets mission og ære, og Lykketoft, som sammen med økonomen Jeffrey Sachs udråber en ny verdensrevolution for social retfærdighed.

For slet ikke at tale om underholdningen: Især Anne Linnet, der har fået kultstatus, nu også i yngre generationer. Som en teenagepige ved siden af mig udbrød: Tænk, at man kan være 62 og så lækker!

Mange fortjener tak for et fremragende møde: ikke mindst dem, der utrætteligt sørgede for at tømme og rense toiletter, og et fantastisk buspersonale, der fragtede alle os, der ikke lige boede i Allinge sikkert og trygt hjem sent om natten (læs: tidligt om morgenen).

En særlig tak til ordenspolitiet. Sikkerheden på Folkemødet var i top. Der har formentlig været udarbejdet detaljerede evakueringsplaner, blodplasma har ligget klart osv. Tungt bevæbnede betjente med skudsikre veste var også synlige i gadebilledet. Men opbuddet skæmmede aldrig billedet af et folkeligt træf. Politiet fandt den rigtige balance mellem autoritet og empati. Uden for Alternativets telt optrådte en gøgler, som dansede rundt og fægtede med arme og ben. Alt imens stod en betjent og iagttog sceneriet med en rød næse på. Det er vist kun i H.C. Andersens Danmark, at det kan ske.

Unge mennesker, der spurgte betjentene om alt mellem himmel og jord, fik humoristisk og afslappet svar på tiltale . En ung fulderik, der havde svært ved at begå sig, fik hjælp af en betjent til at komme videre med en bemærkning om, at »vi har alle prøvet at været fulde.«.

Der er altid plads til forbedringer. De lukkede lobbyistmøder bør forvises fra Folkemødet. Lobbyisme kan være fint nok – men lukkede VIP-møder har ingen plads på et folkemøde.

Tak for sangen – nu er der heldigvis ikke engang et år til Folkemødet 2017.

Erik Boel, fhv. landsformand, Europabevægelsen, Reventlowsgade 16, 2.tv., København V

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.