Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Den Radikale arrogance

De to folketingskandidater Eva Borchorst Mejnertz (R) og Anne Marie Geisler Andersen (R) skriver i JP 22/6, at »regeringen smadrer familielivet«. Argumentet fremkommer ved at påstå det familieskadelige ved at flytte efter et job, og at især børnene bliver »revet ud af deres netværk«.

Hvilken arrogance at udvise over for f.eks. alle de ganske almindelige danske familier, der hver dag af egen fri vilje beslutter at flytte efter et job. Eller hvad med alle de danskere, der arbejder i udlandet og med deres familier ofte må flytte flere gange i løbet af arbejdslivet? Mon alle deres børn tager varig skade af at flytte?

Ja, i en ideel verden boede vi vel alle sammen ved siden af arbejdspladsen, skolen, sportsklubben og supermarkedet, men mener de to folketingskandidater virkelig, at familien kun kan få et meningsfyldt liv ved at bo i den samme by hele livet?

Hvis velfærdssamfundet skal bestå, kræver det en indsats af alle og en vis portion mobilitet. Hvis man ønsker at få et job (eller beholde et job, der er udflyttet af den nuværende regering), må man nok indstille sig på at komme af sted. Men overlad nu til familierne selv at finde den livskvalitet, som passer dem bedst, hvad enten de vælger at pendle eller flytte efter et job. Forældrene er vel stadig de nærmeste og bedste til at give børnene en god og tryg start på livet, uanset om de bor på Østerbro eller i Vojens.

Skulle de to radikale kvinder fra Aarhus og Esbjerg blive valgt til Folketinget på bl.a. deres mening om familiepolitik, kan man jo passende spørge dem, om de så selv vil fravælge at flytte til København inkl. deres familier og netværk? Eller om de vil køre over halvanden time med DSB? Eller måske på De Radikales foretrukne pendlerredskab, cyklen? Som regel vil de få medvind på den ene tur til/fra Christiansborg.

Hvorfor er det sådan, at de radikale altid kun kan se problemer og aldrig løsninger? Og hvorfor tiltror de ikke flertallet af de danske familier evnerne til selv at forvalte deres liv?

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.