Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Frihed eller valgflæsk

Hvis man vil bevare det store overblik i denne verden, er frihed et værdifast ord, som mange glemmer betydningen af. Frihed må stå over velfærd.

Mange oplevede friheden den 5. maj 1945 og ligeledes ved Murens fald i 1989. Man glemmer at værdsætte friheden i forhold til de mange ønsker om mere velfærd.

Først hvis man mister friheden, prioriterer man denne lykke til at kunne tale, skrive og rejse frit.

Ved nuværende forsvarsforlig blev forsvaret beskåret meget kraftigt, og meget tyder på, at aftalen om køb af kampfly og det kommende forsvarsforlig næste år vil udhule vor sikkerhed både nationalt og internationalt i mange, mange år fremover. Vi vil ikke komme i nærheden af de krav, der er stillet i Nato.

Vore politikere fortæller gang på gang, at vi er meget dygtige og højt respekterede efter international målestok, men sandheden er, at dansk forsvar er udhulet i bredde og dybde og fremstår som et udstillingsvindue uden varer i butikken.

Kære politikere – fortæl sandheden – at man ikke kan rose sig til noget, man ikke kan levere. Der er nok flere stemmer i at love mere velfærd end at forsvare vor frihed.

De seneste oplevelser fra Ruslands side i Georgien 2008, Krim og Ukraine i 2014 og videre til provokationer omkring de baltiske lande og i Østersøen i 2015 til i dag kan fortsætte, hvis ikke vi viser vilje til et forsvar, der kan løse opgaverne på længere sigt. Husk, at en sovjetisk atombevæbnet ubåd gik på grund i Sverige i 1982 i “Fredens Hav”. Også dengang prøvede man at skjule sandheden.

Dansk forsvars- og sikkerhedspolitik bør ikke være genstand for et valg mellem mere velfærd mod at bevare vor frihed. Vi kan ikke have velfærd uden vilje og evne til at forsvare vor frihed og suverænitet.

Derfor, værn om Danmark – frihed i fred!

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.