Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

En tvivlsom flygtning

Tak til Naser Khader for hans indlæg i JP 5/6 med varsko om den tvivlsomme flygtning Daham Al Hasan og hans sygemelding. Det kan ikke være ret, at en tilfældig læge – hvad enten han har erfaring med flygtninge eller ej – med en simpel underskrift på en sygemelding uden videre skal kunne påføre samfundet et mangeårigt tocifret millionbeløb årligt til en dybt utroværdig, angivelig flygtning fra Syrien.

En mand, som både forlanger fremtidig passiv forsørgelse af sig selv plus tre koner og 20 børn her i landet og samtidig klart udviser alle tegn på manglende integrationsønske for sig selv og sin familie.

I en sådan sag må man forvente flere faglige vurderinger og second opinions, før endelig bestemmelse vedrørende hans status tages. Selv i Breivik-sagen blev den første psykiatriske erklæring udarbejdet af tre af landets førende specialister i psykiatri forkastet af dommerne, da konklusionen stred mod enhver rimelig lovtolkning og retsfølelse.

I disse tider, hvor ægte handicappede og svært syge mennesker må gennem årelange, gentagne vurderingsforløb hos læger, terapeuter og anden ekspertise – f.eks. såkaldt sengearbejdstræning – bare for at få mulighed for underhold til en skrabet livsførelse, virker en sag som Daham Al Hasans som en betydelig provokation mod folk som undertegnede, der i udgangspunktet finder det rimeligt, at vi her i landet tager vores del af den reelle flygtningebyrde. At se gennem fingrene med et så grotesk misbrug af vort humanistiske og tolerante samfundssystem vil være at slå endnu en sprække i vor tillid og vor solidaritet, og det vil få tiltagende uoverskuelige og uhyggelige konsekvenser.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.