Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Stil krav til unges livsstil

”Hvis du vil klare dig på ungdomsuddannelsen, skal du spise sund morgenmad, medbringe en sund madpakke, sove otte timer om natten, droppe druk og hash i weekenden og sørge for at være i god form”. Stillede man unge disse krav, vil frafaldet på ungdomsuddannelserne blive reduceret til et minimum. Samtidig vil andelen af udsatte unge, der ville gennemføre med tilfredsstillende resultater, stige tilsvarende.

En undersøgelse foretaget af University College Syddanmark viser, at børn slet ikke får den mad, som de har brug for, i skoletiden. 75 pct. af eleverne føler sig sultne i løbet af dagen, og 93 pct. føler sig trætte. Danske unge har verdensrekord i druk, hvilket skader de unges fysiske og psykiske udvikling og dermed evnen til at lære. Børn og unge sover for lidt, hvilket igen skader indlæringsevnen. På landets ungdomsuddannelser er elevernes hashforbrug blevet en væsentlig årsag til frafald, viser en rapport fra Center fra Rusmiddelforskning.

Når man ekskluderer unge med et lavt karaktergennemsnit, udelukker man i virkeligheden de mest usunde og sårbare unge. Det offentlige bærer en stor del af ansvaret. Danske unge på 16 år må købe alkohol, og der serveres elendig mad på landets skoler.

Hvis vi ønsker at få bugt med den negative sociale arv og få flere gennem uddannelsessystemet, skal vi satse massivt på sundhed.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: DF tænker ikke på Danmark, men kun på sig selv

Jo, der var noget at komme efter ved forhandlingsbordet. Men DF havde andre planer, og de er ikke til gavn for Danmark.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Mindeord om Synnøve Søe

Angela Brink
I omtalerne i forbindelse med Synnøve Søes bortgang glemmes det, at hun var en virkelig verdensdame, der aldrig sagde et ondt ord – et kendetegn, man ikke just kan genfinde hos alle dem, der havde en holdning til hende.

Blog: Gyldendalhistorie ser bort fra det vigtigste i kulturkampen

Mikael Jalving
Politikere er sjældent ideologer eller tænkere, og derfor finder idé- og værdidebatten som regel sted andre steder end på Christiansborg og Slotsholmen.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her