Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Faste læger en gevinst

Tryghed for de ældre er en vigtig prioritet for Liberal Alliance, og vi har tidligere foreslået, at hvert plejehjem får en fast tilknyttet læge. Derfor er det glædeligt, at der med satspuljefordelingen på sundhedsområdet er afsat penge til netop det, så de ældre dermed kan vælge, om de vil fortsætte med egen læge eller have hjælp fra en læge, der fast er tilknyttet deres plejehjem.

Faste læger har den fordel, at de kender plejehjemsbeboerne og deres historie. Det skaber en større forståelse for den enkeltes unikke situation. Ordningen betyder endvidere, at man i højere grad kan undgå unødige hospitalsindlæggelser. Det er positivt for sygehusene, der vil blive udsat for et mindre pres. Samtidig vil de ældre opleve, at de langt hen ad vejen kan blive i deres vante og trygge omgivelser, når de har brug for lægehjælp.

Det er altså ikke uden grund, at både Ældre Sagen og KL (kommunernes landsforening) bifalder udvidelsen af ordningen med faste læger på landets plejehjem. Det er en gevinst for de ældre.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Giv bonus til velfærdens fronttropper

Signe Munk
Folkene på gulvet er værdifulde. Sådan lyder det tit fra politikerne, men det afspejles ikke på lønsedlen. Intet under at unge vælger universitetet.

Blog: Dyb krise satte fut i ytringsfriheden

Mikael Jalving
Sandhed er kun sandhed, når den bliver prøvet, trænet og praktiseret på skrift og i tale i mødet med fejltagelser og lyse indfald.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her