Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Støtte til knivoverfald?

1/10 blev et jødisk ægtepar brutalt myrdet af palæstinensiske terrorister på Vestbredden for øjnene af deres fire mindreårige børn.

1/10 blev et jødisk ægtepar brutalt myrdet af palæstinensiske terrorister på Vestbredden for øjnene af deres fire mindreårige børn. Efterfølgende har der været en voldsom stigning i palæstinenseres knivoverfald på civile israelere med adskillige dræbte og mange sårede. Overfaldsmændene er i flere tilfælde blevet dræbt på stedet af israelsk politi. Andre palæstinensere er blevet såret eller dræbt i voldelige konfrontationer med israelsk politi og militær.

De uhyggelige knivoverfald på civile israelere beskrives som heltegerninger og gerningsmændene hyldes som martyrer af Mahmoud Abbas og det palæstinensiske selvstyre. Hamas er endnu tydeligere i deres opbakning og støtte til terroren. Deres terrorceller på Vestbredden skulle tage aktivt del i udførelsen af angrebene, og Hamas tager hellere end gerne ”æren” for drabene.

På de sociale medier kan man tilmed finde palæstinensiske videoer med detaljeret undervisning i, hvordan man mest effektivt udfører et knivoverfald.

17/10 bliver der afholdt en propalæstinensisk demonstration ved Christiansborg til »støtte for det palæstinensiske folk«, som man skriver. I indbydelsen til demonstrationen kan man bl.a. læse følgende beskrivelse af den seneste tids begivenheder. »Nogle (palæstinensere) er blevet vilkårligt dræbt af israelske styrkers angreb, andre skudt, fordi de har deltaget i protester mod Israels ulovlige besættelse«.

Knivoverfald og drab på tilfældige civile israelere kalder danske støtter af den palæstinensiske sag altså blot for ”protester”. Legitime protester, forstås. Terror begået mod civile israelere er kun at betragte som en legitim protest mod tingenes tilstand. Hvordan skal man ellers forstå udtalelsen? Én ting er sikkert: Den slags bidrager ikke til en fredelig løsning på den ulykkelige konflikt, men fører os derimod længere og længere væk fra den.

Mange har sagt det tidligere, men det kan ikke siges for ofte. En varig fred mellem Israel og palæstinenserne opnås kun gennem direkte forhandlinger mellem parterne. Forhandlinger uden forhåndsbetingelser. Det bedste, vi kan gøre for freden, er at opfordre parterne til at gå den vej.

 
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Abort er et voldeligt og ukærligt valg
Margrete Joy Josefsen
Alle børn tilhører sig selv, og vi har ingen ret til at hindre et barn livet, blot fordi det kommer på et ubelejligt tidspunkt.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.

Amerikansk kommentator: Den israelsk-palæstinensiske fredsproces er død

David Ignatius

kommentator, The Washington Post

At tale om palæstinensiske rettigheder nu om dage vækker foragt eller udløser blot en gaben. Palæstinenserne er gårsdagens problem. Selv araberne er trætte af deres stejle krav.
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her