*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Blå blok svigter naturen

To beslutningsforslag fra partierne i blå blok 27/3 vil bombe naturbeskyttelsen årtier tilbage og er et frontalangreb på Danmarks natur for at gavne landbruget. Oppositionen vil fjerne naturbeskyttelsen af 28.000 km danske vandløb, så disse alene skal tjene til afvanding af især landbrugsarealer, og vandløb skal igen rettes ud. Der er ellers i årtier brugt milliarder på at forbedre naturtilstanden i vores vandløb og søer samt i havmiljøet.

Desuden vil blå blok udlægge 20 pct. af statsskovene til biodiversitet ved at stoppe skovdriften.

Et rigtig godt forslag, men absolut ikke, når man til gengæld vil fjerne beskyttelsen af 20 pct. af § 3-naturen, dvs. enge, strandenge, overdrev, moser og søer. Det forslag vil således direkte reducere naturarealet i Danmark – af hensyn til landbruget.

Den biologiske mangfoldighed er i tilbagegang i Danmark, og det er en bunden opgave at vende den udvikling inden 2020, også for en evt. ny regering. Det har EU’s ledere forpligtet hinanden til i 2010.

19/2 vedtog Folketinget med et snævert flertal til venstre i salen en ny lov, der betyder, at et grønt danmarkskort nu skal realiseres, og at der indføres forbud mod gødskning og sprøjtning på alle arealer omfattet af naturbeskyttelseslovens § 3. Et stort skridt i den rigtige retning for at beskytte vores skrøbelige natur. Men partierne i blå blok vendte sig kraftigt imod forslaget, der efter partiernes mening er en vækstdræber for landbruget.

Blå blok svigter naturen med den mangel på støtte til gode lovforslag og med de to beslutningsforslag. Desuden skal man lede meget længe efter en formuleret naturpolitik på partiernes hjemmesider, ja, flere partier har slet ingen. Natur og naturbevarelse bør være et anliggende for alle partier i Folketinget. Det kan nås endnu.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Kamp for grænsekontrol
Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører (DF)
Poul Erik Olsen vurderer i et læserindlæg (JP 26/6), at mange vælgere satte deres kryds ved DF pga. vores ønske om at få genetableret grænsekontrollen.
Debat: Vor Herre, hjælp os
Jørgen Lauritzen, pens. oberstløjtnant, Orionvej 73, Næstved
Kære Vor Herre. Der er noget galt i Danmark.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Sherin Khankan: Islamist eller fuldstændig utilregnelig

Jaleh Tavakoli
Det at danskere vender sig imod Naser Khader, siger noget om det selvhad som de vestlige samfund lider under. Det at man betragter Sherin Khankan som reform-imam, siger noget om de lave forventningers racisme overfor muslimer.

Blog: Er ansvar for menneskeliv og velfærd ikke mere værd?

Signe Munk
62 procent af danskerne, mener at sygeplejersker fortjener mere i løn. Men Sophie Løhde er uenig, kan jeg fornemme.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her