Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Lad os tage alle med på holdet

I foreninger og organisationer over hele landet skaber frivillige hver dag fællesskaber, hvor de beriger hinanden og andre, der har brug for en hånd.

Men der er en gruppe, som sjældent er med til at brygge kaffe på frivillighedscaféen, lave sangaften for de gamle på plejehjemmet eller træne børnene i fodboldklubben. Det er de mennesker, der befinder sig på kanten af samfundet.

Det skal vi have ændret på.

Derfor har Frivilligrådet sat udsattes muligheder for at være frivillige på dagsordenen. Og derfor åbner Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold i dag op for ansøgninger til en pulje på 7,5 mio. kr., der skal støtte partnerskaber mellem kommuner og frivillige. En del af en større pakke om frivillighed og deltagelse på 32,5 mio. kr. fra Satspuljen 2015.

Formålet er, at udsatte borgere kan deltage i frivillige aktiviteter på lige fod med alle andre.

Hvorfor?

Fordi frivillighed ikke kun handler om at gøre godt for andre. Det handler også om at gøre noget sammen og være del af et fællesskab. Om at bidrage til noget større end én selv og bruge de evner og ressourcer, man har som menneske.

Og det er lige præcis ting som disse, vi ved, at rigtig mange udsatte mennesker savner i deres tilværelse. Derfor skal vi have misbrugeren, den hjemløse og den unge psykisk sårbare med som frivillige fremover.

Det styrker både frivilligheden, den udsatte og samfundet, og det er med til at indfri regeringens ambitiøse mål om at give Danmarks mest udsatte et bedre liv inden år 2020. Det er altså intet mindre end sund fornuft. Så lad os tage alle med på holdet.

 
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Joker styrer migrationspolitikken
Daniel Fabricius
Den tyske indenrigsminister Horst Seehofers krav til kansler Merkel er almindelig snusfornuft i migrationspolitikken: ikke utopiske ønsker om et multikulturelt Europa.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Erdogan kan få en overraskelse fra kurderne i morgen

Harun Demirtas
Erdogan har god grund til at frygte kurdernes stemmer. De risikerer at gøre hans politiske liv meget, meget besværligt.

Blog: Vil Jarlov omfavne cannabisproducenterne?

Majbritt Maria Nielsen
Den nye erhvervsminister har kaldt godkendelse af medicinsk cannabis for populisme, men nu er produktionen i gang, så man kan passende spørge ministeren, om han glæder sig til samarbejdet.

Blog: Drømmemåling til Sverigedemokraterne på 28,5 pct.

Morten Uhrskov Jensen
Det svenske rigsdagsvalg den 9. september kan vende svensk politik op og ned for altid.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her