Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Lad os tage alle med på holdet

I foreninger og organisationer over hele landet skaber frivillige hver dag fællesskaber, hvor de beriger hinanden og andre, der har brug for en hånd.

Men der er en gruppe, som sjældent er med til at brygge kaffe på frivillighedscaféen, lave sangaften for de gamle på plejehjemmet eller træne børnene i fodboldklubben. Det er de mennesker, der befinder sig på kanten af samfundet.

Det skal vi have ændret på.

Derfor har Frivilligrådet sat udsattes muligheder for at være frivillige på dagsordenen. Og derfor åbner Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold i dag op for ansøgninger til en pulje på 7,5 mio. kr., der skal støtte partnerskaber mellem kommuner og frivillige. En del af en større pakke om frivillighed og deltagelse på 32,5 mio. kr. fra Satspuljen 2015.

Formålet er, at udsatte borgere kan deltage i frivillige aktiviteter på lige fod med alle andre.

Hvorfor?

Fordi frivillighed ikke kun handler om at gøre godt for andre. Det handler også om at gøre noget sammen og være del af et fællesskab. Om at bidrage til noget større end én selv og bruge de evner og ressourcer, man har som menneske.

Og det er lige præcis ting som disse, vi ved, at rigtig mange udsatte mennesker savner i deres tilværelse. Derfor skal vi have misbrugeren, den hjemløse og den unge psykisk sårbare med som frivillige fremover.

Det styrker både frivilligheden, den udsatte og samfundet, og det er med til at indfri regeringens ambitiøse mål om at give Danmarks mest udsatte et bedre liv inden år 2020. Det er altså intet mindre end sund fornuft. Så lad os tage alle med på holdet.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Den festlige forhud
Erik Søndergård, sognepræst, Skødstrup
Omskæring af drenge er medicinsk unødvendigt, mens omskæring af drenge tillægges værdi i meget forskelligartede kulturer og industrier.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Social dumping? Det svineri vil vi ikke have her.

Louis Jacobsen
Når man arbejder som underentreprenør for Københavns Kommune, skal der ikke udføres social dumping. Det vil sige, at der skal lønnes efter de landsdækkende overenskomster.

Blog: Afpresning er ikke bare kriminelt, men politisk

Erik Winther Paisley
Det er måske eneste gang, jeg skriver disse ord, men nu må staten hævde sit territorium - og vise banderne, hvem der bestemmer.
Annonce
Altid sulten? Disse fødevarer mætter mest
Vil du gerne opnå den bedst mulige mæthed med færrest mulige kalorier, peger en diætist her på den perfekte kostplan for at nå det mål. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her