*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Forbyd Hizb ut-Tahrir

Flere gange har Dansk Folkeparti igennem de seneste år i Folketinget stillet forslag om at forbyde organisationen Hizb ut-Tahrir. Hver gang er forslaget blevet afvist af de øvrige partier bl.a. med henvisning til, at en efterfølgende sag om foreningens opløsning ikke vil kunne vindes.

Med de oplysninger, der er fremkommet efter Omar el-Husseins terrorangreb i København, må sagen stille sig anderledes. Som Berlingske oplyste 25/2 er el-Hussein kommet i Hizb ut-Tahrirs moské på Heimdalsgade, og angiveligt deltog han i den antisemitiske prædiken, som imam Hajj Saeed holdt i forbindelse med fredagsbønnen dagen før terrorangrebet.

Hizb ut-Tahrirs mange trusler igennem de seneste år har dermed nu fået et konkret resultat i form af det terrorangreb, som kostede to danskere livet. Hizb ut-Tahrir er altså tilsyneladende ikke kun leveringsdygtige i trusler om vold og drab, de er nu også leveringsdygtige i gerningsmænd.

Hizb ut-Tahrirs forhenværende talsmand er dømt for at opfordre til drab på jøder. Hizb ut-Tahrir har opfordret til at slå danske politikere ihjel. Hizb ut-Tahrir har opfordret til at dræbe danske soldater udsendt i Afghanistan og Irak. Og nu har Hizb ut-Tahrirs talsmand, Junes Kock, udtrykt forståelse for og accept af, at Danmark og danskerne bliver udsat for terrorangreb.

Hvad mere skal der egentlig til, før en organisation kan forbydes?

Jeg forudser nu allerede, hvad argumentet kan være. Omar el-Hussein er bare en enkeltperson, og man kan ikke stille hele organisationen til ansvar for, hvad han har gjort.

Med akkurat samme begrundelse ville man såmænd også kunne forsvare, at al-Qaeda, hvis organisationen fandtes i Danmark, skulle være lovlig. »Terrorangrebet den 11. september 2001 – det var bare et udslag af enkeltpersoners værk – det kan man ikke klandre al-Qaeda for.«

Enhver kan forstå idiotien i det synspunkt.

Kan agere legalt

Som situationen er i øjeblikket, kan Hizb ut-Tahrir låne offentlige lokaler, de kan have deres egen moské, de kan lovligt opsøge unge mennesker på uddannelsesinstitutioner og hverve dem til foreningen – ja, de kan i det hele taget agere fuldstændig legalt, samtidig med at de inspirerer muslimer til at begå terrorangreb mod Danmark. Det er ganske enkelt ikke en holdbar situation.

Der er ingen argumenter for at undlade en opløsning af Hizb ut-Tahrir. Grundlovens ord er klare: Organisationer, der virker ved vold, skal opløses – de ikke alene kan, nej, de skal opløses! Hvis justitsministeren fortsat i lyset af terrorangrebet i Danmark afstår fra at tage skridt til at opløse Hizb ut-Tahrir, er justitsministeren og regeringen på kollisionskurs med selveste grundloven.

Det handler ikke længere ”bare” om en organisation, der opfordrer til terror. Det handler om en organisation, der leverer terror midt i hjertet af landets hovedstad. Stop dem. Nu!

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: MeToo-bevægelsen
Ulla Venderby, pensionist, Frederiksberg
Selvfølgelig er det frygteligt, hvis mænd eller kvinder bliver voldtaget eller noget, der ligner.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Debat: Knugede tyskere sætter på ny kursen mod europæisk katastrofe

Søren Espersen, folketingsmedlem, formand for Udenrigspolitisk Nævn |
Ved den nazistiske magtovertagelse i 1933 satte et aggressivt Tyskland den europæiske kurs mod et tusindårsrige, som påførte Europa en katastrofe. I dagens Europa er det atter Tyskland, der sætter dagsordenen, når det gælder den nye katastrofe, som truer Europas kultur og frihed – nemlig islams fremmarch.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her