Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Svaghedstilbedelse

Det budskab, som terroristerne bag Charlie Hebdo-drabene egentligt kommer med, er, at Allah og hans profet Muhammed er svage. Jesus hånes og bespottes nærmest dagligt, uden at han behøver, at mennesker kommer og beskytter ham med vold. Muhammed har åbenbart behov for, at simple mennesker beskytter ham med blodige drab. Derfor er al den vold, som udføres i Allahs navn, jo reelt en dyrkelse af Allahs svaghed. Reelt er disse terrorister jo blasfemiske over for den gud, som de tilbeder.

Det er dog en utrolig tendens til tilbedelse af svaghed, som vi ser i tiden. Muslimer, bøsser, kvinder og rødhårede, alle påberåber sig at være krænkede over en eller anden udtalelse og kræver offentlige undskyldninger. I bund og grund er det jo egen svaghed, man udstiller.

Men det virker at føle sig krænket. Undskyldningerne står jo nærmest i kø for at komme frem. Selvcensuren vokser, og tolerancetærsklen for krænkelser bare falder og falder. Dermed bliver det også indirekte mere legitimt at bruge vold (og drab) over for dem, som ikke undskylder. Derfor har grædende undskyldninger været med til at ”slå Charlie Hebdo ihjel”.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Ødelagte familier er vores største sociale problem

Rune Toftegaard Selsing
Der er lidt for meget frit valg. Lidt for meget, ’du skal gøre, hvad du synes, er rigtigt for dig selv.’ For meget individ. For meget liberalisme.

Blog: To fluer med ét smæk

Christina Egelund
Indvandrere og efterkommere af ikke vestlig baggrund koster statskassen 36 milliarder kroner. Årligt!

Blog: Vejen fra selvforsynende til fattig er hård. Til gengæld er den kort

Louis Jacobsen
På en dag hvor Danmark udses til, i 2050, at sætte Europa rekord i seneste pensionsalder, skal vi huske dem, der ikke når så langt. I dag kan det være mig, der klemmer armen af i en lift på arbejdet. I morgen kan det være dig, der får en stressrelateret nedsmeltning og bliver uarbejdsdygtig.
Annonce
Campingtendenser 2018: Vi skal lære at sige glamping
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler
Måske skal du have en Mesh-router – i hvert fald hvis du har en stor bolig. Router-typen er det nye, hotte inden for trådløse netværk. Her hjælper vi dig med at sikre Wi-Fi ud i den fjerneste krog. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her