Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Svaghedstilbedelse

Det budskab, som terroristerne bag Charlie Hebdo-drabene egentligt kommer med, er, at Allah og hans profet Muhammed er svage. Jesus hånes og bespottes nærmest dagligt, uden at han behøver, at mennesker kommer og beskytter ham med vold. Muhammed har åbenbart behov for, at simple mennesker beskytter ham med blodige drab. Derfor er al den vold, som udføres i Allahs navn, jo reelt en dyrkelse af Allahs svaghed. Reelt er disse terrorister jo blasfemiske over for den gud, som de tilbeder.

Det er dog en utrolig tendens til tilbedelse af svaghed, som vi ser i tiden. Muslimer, bøsser, kvinder og rødhårede, alle påberåber sig at være krænkede over en eller anden udtalelse og kræver offentlige undskyldninger. I bund og grund er det jo egen svaghed, man udstiller.

Men det virker at føle sig krænket. Undskyldningerne står jo nærmest i kø for at komme frem. Selvcensuren vokser, og tolerancetærsklen for krænkelser bare falder og falder. Dermed bliver det også indirekte mere legitimt at bruge vold (og drab) over for dem, som ikke undskylder. Derfor har grædende undskyldninger været med til at ”slå Charlie Hebdo ihjel”.

 
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Skaber Dansk Folkeparti parallelsamfund?

Birthe Rønn Hornbech
Dansk Folkeparti vil smide et udenlandsk barn ud af skolen. Hvordan bliver det så integreret?

Blog: Hvis du har ondt i sindet, så skrig det ud over byens tage, min ven

Majbritt Maria Nielsen
Præcis som når man går til læge, hvis bulen i panden ikke forsvinder, går man altså til psykolog, hvis man er begyndt at overleve i stedet for at leve.

Blog: ”Lykkelænder” eller bloktilskud

Nauja Lynge
Hverken de grønlandske eller danske politikere favner det mindretal, som jeg er en del af.

Debat: Han var alt det, Boris Johnson ikke er

Michael Kuttner
Lord Peter Carrington døde samme dag, som Boris Johnson trådte tilbage som udenrigsminister. De var, for at sige det mildt, forskellige.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her