Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Vindmøller er altså farlige

Artiklens øverste billede
Familier er på flugt fra kæmpevindmøller. Arkivfoto: Carsten Andreasen

Asbjørn Bjerre, direktør i Danmarks Vindmølleforening, skriver i JP 19/12, at vindmøller ikke er farlige. Afstandskravet på fire gange møllehøjden var AB selv direkte involveret i, da han og Svend Auken i juni 1999 fik lusket dette afstandskrav igennem Folketinget ved at ændre det aftenen inden, det skulle vedtages i Folketinget, uden dokumentation på, at det afstandskrav var godt nok til de nye kæmpevindmøller.

Miljøstyrelsens (MST) rapport fra 1994 sagde ti gange møllehøjden baseret på små møller. Hvordan kunne fire gange møllehøjden overhovedet komme på tale?

Flugt fra kæmpevindmøller

Det fik alvorlige konsekvenser for mange mennesker, som AB udmærket er klar over. Han besøgte selv familien Rafn i Ringkøbing, der måtte flygte fra sit hus, efter at familien ikke kunne sove, og datteren fik kraftige tics-bevægelser efter tre måneders naboskab. Ingen tvivl hos dem, årsagen: kæmpevindmøllerne.

Familien Nielsen i Ringkøbing kunne ikke sove. Familien måtte flygte ud i sit sommerhus. De er ikke i tvivl, årsagen: kæmpevindmøllerne.

Familien Søndergaard i Dronninglund må også flygte ud i sommerhus for at sove. I familiens bolig blev målt indendørs lavfrekvent støj på 25 dB. Kraftig overskridelse af grænseværdien. Moderen har menstruationsforandringer. De er ikke i tvivl, årsagen: kæmpevindmøllerne.

Minkavler Kaj Bank Olesen, Vildbjerg, har nærmest mistet sin minkproduktion på et år. Han har 1.600 misdannede minkfostre liggende i dybfryseren. Han har aldrig før set misdannede minkfostre i de 26 år, han har haft minkfarm. Han og hans kone er flygtet ud i deres sommerhus for at kunne sove. Hans arbejdsmediciner har forbudt ham at være på farmen, når det blæser meget. De er ikke i tvivl, årsagen: kæmpevindmøllerne.

Kvindernes cyklus blev ændret

Undertegnede havde en planteskole, hvor kæmpevindmøllerne ændrede samtlige kvinders cyklus. Efter fire måneder uden møllenærhed er alle kvindernes cyklus normal.

Min kone og jeg flygtede fra vores bolig efter ti måneders naboskab, da vores kroppe vibrerede, så vi ingen søvn fik. Vi flyttede tre km væk og kunne nu sove. Vi havde seks udlændinge boende i et halvt år på planteskolen, alle havde dårlig søvn, og kvindernes cyklus blev totalt forandret. Efter hjemkomst forsvandt symptomerne.

De, der havde arbejdet for os de seneste seks år inden mølleopsætning, havde aldrig problemer dengang. Ingen tvivl hos nogen, årsagen: kæmpevindmøllerne.

Søvnen bliver ødelagt

Alles problem er, at søvnen bliver ødelagt. Naboernes læger har fået det at vide. Arbejdsmedicinerne har fået det at vide. Hvorfor kan vi ikke få målt søvnkvaliteten? Skal søvnkvaliteten vise afstandskravet?

En søvnkvalitetsundersøgelse af naboer til kæmpevindmøller vil give et bedre og hurtigere resultat end den undersøgelse, Miljøministeriet iværksatte i 2013, der kun handler om at legitimere opsætning af kæmpevindmøller med baggrund i genepåvirkningen fra små møller. Totalt ubrugelig undersøgelse.

Som professoren siger

AB henviser til en canadisk undersøgelse, men den fortæller lige præcist, hvad Aalborg Universitet ved professor Henrik Møller hele tiden har sagt; at den hørbare støj ikke må overstige 35 dB(A). I dag har MST fastlagt grænseværdien til 46 dB(A), som er langt over en tredobling af lydtrykket og samtidig en kraftig forøgelse af den lavfrekvente støj.

Professor Henrik Møllers videnskabelige studier har vist, at naboerne fik for stort lydtryk med de grænseværdier og afstandskrav, som MST og AB fik fastlagt dengang. I dag er professor Henrik Møller fyret, hvorfor? Sandheden har trange kår, når nogen går imod vindmøllebranchen, især dens målinger og egne regler.

Tvangsindlagt til mistrivsel

Vi, der har fået smadret tilværelsen, mistet ejendomme og helbred, og som igen er kommet til hægterne efter flugten fra kæmpemøllerne og formår at fatte pennen og fortælle den virkelighed, som I ikke ønsker skal komme frem til offentligheden, hvad vil I gøre ved os?

Alene i dette indlæg omtaler jeg 24 personer, der er flygtet fra kæmpevindmøllerne for at redde deres liv. Mange flere sidder tilbage i ejendomme, der er usælgelige, og de er tvangsindlagt til mistrivsel.

Utroligt, at du, AB, kan sove godt med den helbredsbyrde, som du har påført mange naboer ved at få ”lusket” den lovgivning igennem Folketinget. Opfordring: Benyt de tomme boliger til et ophold 24 timer i døgnet og mærk konsekvensen af egne handlinger.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.