Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Politikere er ikke cpr-ofre

Politiet har for nylig anholdt og sigtet frihedsaktivisten Lars Kragh Andersen for at have offentliggjort to ministres cpr-numre samt ni andre tilfælde af civil ulydighed.

Det er en aktion, som svarer til at hugge hovedet af budbringeren. Den officielle holdning er jo stadig, at cpr-numre er sikre og hemmelige, hvilket bestemt ikke er tilfældet, da der sker ca. 50.000 identitetstyverier i Danmark hvert år.

I offentlighedens interesse

For at føje spot til skade skete anholdelsen efter tv-programmet ”Go’ Morgen Danmark”, hvor Lars Kragh Andersen havde debatteret emnet med politikeren Ida Auken, som i den forbindelse udtalte: »Jeg synes, det er ærgerligt, at manden valgte at begå ulovligheder for at få os i tale«.

Det er en aktion, som svarer til at hugge hovedet af budbringeren.

Netop den udtalelse beviser, at lækager af politikeres cpr-numre er i offentlighedens interesse for at skabe en yderst nødvendig debat omkring cpr-numrenes sikkerhed. En frihedsaktivist kan man finde ud af at anholde for at offentliggøre to cpr-numre, men når kommuner og offentlige myndigheder lækker tusinder, så ”beklager” man bare.

Numrene flyder overalt

Politikerne er jo ikke hvem som helst. Derfor kan man ikke på samme måde betragte dem som ofre på linje med de 50.000 menige danskere, som rammes af identitetstyveri hvert år. Du og jeg kan ikke gøre noget for at forhindre det. Cpr-numrene ligger og flyder overalt.

Lovgivere derimod har magten til at ændre reglerne, så cpr-numrene ikke længere kan bruges til identitetstyveri. Derfor må de leve med, at deres personlige oplysninger offentliggøres af aktivister, lige indtil borgernes personlige oplysninger sikres ordentligt. Og det stopper næppe ved cpr-numrene. NemID-systemet, som politikerne har påtvunget os alle, har også sikkerhedshuller.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Skaber Dansk Folkeparti parallelsamfund?

Birthe Rønn Hornbech
Dansk Folkeparti vil smide et udenlandsk barn ud af skolen. Hvordan bliver det så integreret?

Blog: Hvis du har ondt i sindet, så skrig det ud over byens tage, min ven

Majbritt Maria Nielsen
Præcis som når man går til læge, hvis bulen i panden ikke forsvinder, går man altså til psykolog, hvis man er begyndt at overleve i stedet for at leve.

Blog: ”Lykkelænder” eller bloktilskud

Nauja Lynge
Hverken de grønlandske eller danske politikere favner det mindretal, som jeg er en del af.

Debat: Han var alt det, Boris Johnson ikke er

Michael Kuttner
Lord Peter Carrington døde samme dag, som Boris Johnson trådte tilbage som udenrigsminister. De var, for at sige det mildt, forskellige.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her