Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Ammitzbøll har ret - på længere sigt

Jeg har kendt Simon Emil Ammitzbøll fra hans første dag i Det Radikale Venstre. Han var med på et åbent bestyrelsesmøde i Farum Radikale Venstre 7/1 1997. Allerede 3/4 1997 blev han valgt som suppleant til vores bestyrelse.

SEA's ilddåb i politik var en generalforsamling i Farum Radikale Venstre 26/2 1997, da hele to tidligere landsformænd for Det Radikale Venstre var til stede. Georg Møller som dirigent og Asger Baunsbak som ivrig debattør. Generalforsamlingen blev en farce, da jeg afslørede, at den daværende formand Ole Olsen havde indgået en ”lokumsaftale” om valgforbund med Peter Brixtofte og Venstre. Formanden måtte gå af, og der blev indkaldt til en ny ekstraordinær generalforsamling. Måske lærte SEA allerede her, at der er visse ting i politik, man ikke kan gå på kompromis med?

SEA har altid både flittigt og helhjertet engageret sig for en sag. Han må have indgået mange kompromiser i løbet af sin flotte politiske karriere - ellers var han ikke nået så vidt.

SEA har ret i, at det ikke mindst nu, da Socialdemokratiet har ændret holdning til 24-årsreglen, er udsigtsløst og ubegrundet med et ensidigt samarbejde til venstre i folketingssalen.

Vestager har også ret
På den anden side har Margrethe Vestager ret i sin meget skarpe kritik af regeringens udenrigspolitik. VKO-flertallet med Anders Fogh i spidsen besluttede 21/3 2003 at gå i krig mod Irak uden et FN-mandat. Det var den dummeste og farligste udenrigspolitiske beslutning, der er truffet i Danmark i 200 år. Vi skal tilbage til august 1807, da kronprins Frederik (senere Frederik VI) besluttede sig for ikke at samarbejde med England mod Napoleon, for at finde noget tilsvarende fatalt.

Marianne Jelved kaldte med rette Anders Fogh for en farlig mand. Og det er her, vi har problemets kerne. Selvfølgelig vil det være rigtigt for Det Radikale Venstre at søge et samarbejde med både Venstre og konservative. Ikke mindst for at holde Dansk Folkeparti uden for indflydelse. Det er der ikke mange radikale, der kan være uenige i.

Det kan bare ikke ske nu med Anders Fogh i spidsen for regeringen og for Venstre. Anders Fogh er helt og aldeles kompromisløs og vil end ikke følge George Bush' forsøg på at bløde lidt op i retorikken.

Det er synd, at SEA og Margrethe Vestager ikke kunne se lidt mere nuanceret på problemet. MV kan ikke både være skinger (og med rette) i sin tone mod Anders Fogh og samtidig invitere ham til dans. SEA er som mange andre radikale utålmodig og vil gerne meget snart have indflydelse på dansk politik.

Havde SEA blot haft lidt mere tålmodighed og MV evnen til at forklare tingene i perspektiv, tror jeg, at det kedelige brud kunne have været undgået.

Måske løser problemet sig meget snart, når eller hvis Anders Fogh får et nyt job i udlandet. Mon ikke Lars Løkke - med mindre blod på tøjet - har format til at genoptage det tidligere gode samarbejde med Det Radikale Venstre?

Det er mit håb, at både SEA og MV kan være med i et sådant samarbejde.

Selvfølgelig vil det være rigtigt for Det Radikale Venstre at søge et samarbejde med både Venstre og konservative.”

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Skammer du dig ikke, Morten Østergaard?

Alex Vanopslagh
Med de Radikales seneste kampagne anklager de tusinder af gode, danske virksomheder for bevidst at bryde loven og underbetale kvinder på arbejdsmarkedet. Usmageligt og skamløst.

Blog: Nyt fødevaremærke er vejen frem

Jens Kindberg
Mit forslag er blevet regeringens politik.

Trump har sejret: Ingen tør videreføre arven fra John McCain

Matthew Fallon Hinds
Senator John McCains død markerer samtidig dødsstødet for Republikanernes vision om en liberal verdensorden under amerikansk overherredømme.

Kommentar: Skal kriminalforsorgen fungere som ruffer?

Henrik Jensen
Spørgsmålet bærer svaret i sig. Det er vel ikke kun ofrenes efterladtes retsfølelse, der her forhånes. Husk lige, at kriminalforsorgen, det er også os – landets borgere.
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
»Folk er ofte lidt skeptiske i starten, når jeg fortæller, at brownien er lavet på sorte bønner«
Hun er kun 24 år og har allerede udgivet fire kogebøger. Aarhusianske Emma Martiny har fart på som madskribent og blogger, og så elsker hun at samle mennesker omkring madlavning. Gerne med en bønnebrownie til dessert. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her