Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Forkert retning i rød skole

RITT BJERREGAARDS sans for at gøre enhver sag til en folkeafstemning om hende selv kører nu endnu en æresrunde med udspillet om den røde skole.

Danskerne har siden RB's storhedstid i landspolitik fået endnu højere velstand og deraf følgende større ønsker om individuel service. Derfor har statsminister Anders Fogh vundet ved at føre en liberal udgave af klassisk socialdemokratisk politik.Valgresultatet var ikke så dårligt, som rød skole påstår. Et regeringsskifte kan nemlig kun opnås, hvis den samlede opposition får flertal. Der er derfor kun grund til at rose S-ledelsen for at have holdt fast i kursen hen over midten. At trække den vej er S' opgave i arbejdsdelingen i oppositionen - det kan SF ikke gøre.Efterfølgende analyser viser, at det lykkedes for S at erobre netto 0,7 pct. af Venstres vælgere. Et skridt i den rigtige retning. Man kan sige, at det er blå skole, der skal til. For at der kan komme et regeringsskifte i Danmark, skal centrum/venstre-oppositionen vinde de såkaldte ”blå tvivlere” (gamle S- og R-vælgere tabt til V og O ved de seneste valg).Usikkerhed skaderAnalyser foretaget efter valget viser også, at årsagen til, at de ”blå tvivlere” ikke stemte på S, var usikkerhed om ansvarligheden, en uklar, svingende kurs siden nederlaget i 2001, frygt for økonomisk uansvarlighed og offentligt overforbrug, manglende ledelseserfaring, venstredrejning og mangel på kontraktpolitik. De ”blå tvivlere” spurgte sig selv: Tør vi tro på S?Hvis S skal tiltrække de ”blå tvivlere”, skal partiet lægge og holde en strategi, der bygger på at opbygge tillid til, at den nye ledelse er stabil og udgør et bredt hold. S skal give vælgerne grund til at rykke mod S med ansvarlige udspil og komme fri af fortidsminder og tage patent på fremtiden. Man skal føre en seriøs og realistisk oppositionspolitik.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen