Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Hvorfor påtager kronprinsessen sig en nedbrydende politisk rolle?

Kampen for nedbrydningen ​af kønnet har voldsom vind i sejlene, og nu har kønsnedbrydnings-fortalerne fået sig en prominent fortaler. Selveste kronprinsessen af Danmark.

Artiklens øverste billede
Ideen med et konstitutionelt monarki er jo netop, at kongehuset skal fungere som nationalt samlingspunkt. I denne sag samler kronprinsesse Mary kun dem, der deler hendes identitetspolitiske kæpheste. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Lige nu diskuteres det heftigt, om det er klogt at give børn mulighed for at få juridisk kønsskifte.

Børn og teenagere, der er forvirrede og utilpasse ved deres krop i en svær periode af deres udvikling, kan nemt lade sig friste til at foretage et dramatisk skridt, der risikerer at forværre forvirringen.

Så i stedet for at lokke dem med denne juridiske mulighed bør alle hjælpe dem med at acceptere sig selv, som de nu engang er.

Sådan har man hidtil set på det, men som bekendt mener et folketingsflertal nu noget andet.

Det er resultatet af en årelang kamp, som er blevet kæmpet af venstrefløjen. Primus motor i kampen er LGBT+ Danmark og Copenhagen Pride.

Her regner man det for diskrimination, at man ikke selv kan iscenesætte sit eget køn. Det juridiske kønsskifte af børn er da også kun første skrift på vej til den endelige ophævelse af ”diskriminationen” af transkønnede.

Næste skridt er indførelse af kønsneutrale cpr-numre og medicinsk transition, det vil sige retten til hormonbehandlinger på raske personer samt kønsskifteoperationer, der ikke kan laves om, selv om de opererede ofte selv senere fortryder indgrebet.

Kampen for nedbrydningen af kønnet har voldsom vind i sejlene, og nu har kønsnedbrydnings-fortalerne fået sig en prominent fortaler. Selveste kronprinsessen af Danmark.

For nylig tonede hun frem på Copenhagen Prides videokanal og roste i varme vendinger kampen for LGBT+-personers rettigheder.

»Vi skal fortsat være foregangsland,« når det gælder kampen for LGBT+’s rettigheder, lød det fra kronprinsessen, for »vi har stadig udfordringer«.

Hvilke udfordringer, må jeg spørge? Ja, det kan vel kun være fraværet af juridisk kønsskifte for børn.

Det vil i realiteten sige, at vores kronprinsesse slår til lyd for en ren partipolitisk sag, der deler vandene politisk og folkeligt.

Er det virkelig en opgave for Danmarks kronprinsesse at være bannerfører for politiske beslutninger, der påvirker børn på en stærkt diskutabel måde?

Under alle omstændigheder stiller hun sig op og skamroser en kønspolitisk gruppe, der arbejder målbevidst på nedbrydelse af den klassiske kønsforståelse, og som nu har held med at få gjort mindreårige til en del af denne kamp med indførelsen af juridisk kønsskifte.

Og det er ikke bare en enlig svale fra Hendes Kongelige Højheds side. Nej, det er kun opvarmning til det helt store pride-event, der skal finde sted i København i 2021, og som hun skal være protektor for.

Det vil sige, at vi i den kommende tid gentagne gange vil komme til at høre kønspolitiske peptalks fra kronprinsessen, der er skrigende politiske, også selv om budskabet pakkes ind i bløde nytårstaleformuleringer.

Er det virkelig en opgave for Danmarks kronprinsesse at være bannerfører for politiske beslutninger, der påvirker børn på en stærkt diskutabel måde?

Er det kongehusets opgave at forsøge at gøre identitetspolitik og nedbrydning af kønnet til en del af kongehusets egne sager?

Ideen med et konstitutionelt monarki er jo netop, at kongehuset skal fungere som nationalt samlingspunkt. I denne sag samler hun kun dem, der deler hendes identitetspolitiske kæpheste. Vi andre hægtes af.

Der er grund til at være bekymret for, hvilken rolle det kommende kongepar vil spille i fremtiden.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.