Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Vi vil gøre alt for vores børn, bare det ikke går ud over os selv

Nu kommer de igen, de dedikerede forældre klædt i gult med et skilt i den ene hånd og et lille barn i den anden. De har taget fri fra arbejde for at kæmpe for en sag.

De synger velkendte børnesange med fornyet tekst og har medbragt snacks og sikkert også en huskekage. For nu skal politikerne rigtig råbes op.

Der er bare et kæmpe problem: Der er virkelig tykke mure på Christiansborg, og selvom politikerne smiler, stiller op til fotos og spiser forældrenes kage, ændrer det ikke virkeligheden for børnene i de danske daginstitutioner.

For sandheden er kommet ud for længst; der kommer ikke minimumsnormeringer før 2025, og dertil skal det siges, at minimumsnormeringerne ikke er defineret. Dvs. at ingen ved, hvad “minimumsnormeringer” reelt kommer til at betyde. Men skal man så bare gøre ingenting ved de urimelige forhold, børnene er i til hverdag?

Fredag går forældrene på gaden for tredje gang på under et år for at demonstrere mod det omsorgssvigt, der foregår i vuggestuer og børnehaver, endda tragisk nok med børnene i hånden. Det er uværdigt for alle parter, og jeg ønsker virkelig forholdene ændret. Men på mandag sender selv samme forældre deres børn hen i den hverdag igen.

En hverdag, som de jo tydeligvis protesterer imod, og det er ikke kun et svigt af børnene, men faktisk også forældrene selv. At sige og føle ét og gøre noget andet er hårdt for sindet.

Børn bliver oftest beskrevet af deres forældre som personer, de vil gøre alt for. Men helt ærligt, hvis et voksent menneske i vores nærhed arbejdede et sted med så dårligt et arbejdsmiljø, som børnene oplever i deres dagligdag, ville vi jo sige, at det skulle væk derfra.

Børnene kan ikke selv skifte institutioner eller melde sig ud. Men er det ikke en nødvendighed at gøre? Hvis det havde handlet om voksne mennesker, havde svaret været et rungende jo.

Der gælder dog andre regler for børn. Det kan godt være, at kæft, trit og retning er blevet blødt op, men børnene skal stadig rette ind efter de voksnes behov. Hvis man tager denne problemstilling så alvorligt, som det lyder til, at mange gør, hvorfor er der så stadig dårlige normeringer?

Fordi politikerne ikke bliver tvunget til at ændre noget som helst og slet ikke i denne valgperiode. De venter på genvalg. Det er godt tænkt. Imens går børnene stadig rundt i omsorgssvigt, men hvor længe skal de blive ved med det?

Hvorfor sætter forældrene ikke handling bag deres ord og tager børnene ud, indtil der er skabt en forandring i daginstitutionerne? Beskyttelse af afkommet er en af de stærkeste drifter, vi har, men den lader til at være skiftet ud med villaer, badeferie og karrieren.

For Gud forbyde, at man satte karrieren på hold for børnenes skyld. Det siger politikerne også er en dårlig idé. Altså de mennesker, som mener, at børnene sagtens kan vente fem-seks år på markant bedre forhold.

Er det skæbnens ironi, at det, vi kæmper for og er blevet pacet til helt fra små, er lige præcis det offer, som må bringes for at redde guldet?

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.