Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Alle faggrupper er vigtige for et effektivt sundhedsvæsen

Regionernes fremtid og styringen af sygehusene er igen til debat.

Om de fem regioner skal nedlægges, som Peter Skaarup fra DF foreslog her i JP forleden, er en politisk afgørelse. Men i Djøf vil vi gerne advare mod forestillinger om, at man med en ny struktur kan fjerne al administration og dermed opnå »en mærkbart forbedret dagligdag for de såkaldt varme hænder, der er trængt tilbage af djøf’ere«, som der står i indlægget.

Det er en myte, at djøf’erne er ved at fortrænge andre faggrupper.

Hvis man kigger i Danmarks Statistiks register over beskæftigede lønmodtagere, kan man se, at der i 2017 var 118.202 årsværk i regionerne. Blot 2.974 var djøf’ere. Det svarer til en andel på 2,5 pct.

Siden 2008 er der sket en stigning på næsten 10.000 årsværk i regionerne. Langt hovedparten er blevet besat af sundhedsfagligt personale som læger og sygeplejersker – og kun få stillinger af djøf’ere og andre akademikere.

Uanset hvilken struktur for sundhedsområdet man vælger, er der fortsat brug for administration og ledelse af sygehusene, styring af de milliardstore budgetter, sikring af patienternes rettigheder, planlægning og udvikling af de administrative arbejdsgange osv.

I Djøf er vi af den dybe overbevisning, at alle faggrupper yder et uundværligt bidrag til en effektiv offentlig sektor, der hver dag kæmper for at give borgerne den bedst mulige service.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Nyt fødevaremærke er vejen frem

Jens Kindberg
Mit forslag er blevet regeringens politik.

Blog: #NotMe - Jeg vil ikke være med til at fremstille mænd som dumme svin  

Nauja Lynge
I dag er det et år siden vi ukritisk gled med på #MeToo-bevægelsen. Det er usundt konstant at fremmane billeder på mænd som dumme svin. Og det kan få store konsekvenser for drenges selvværd.

Trump har sejret: Ingen tør videreføre arven fra John McCain

Matthew Fallon Hinds
Senator John McCains død markerer samtidig dødsstødet for Republikanernes vision om en liberal verdensorden under amerikansk overherredømme.
Annonce
Med luksusliner gennem Norges vilde kystlandskaber
Krydstogter kan noget helt specielt, hvis man gerne vil opleve flere feriedestinationer på én gang. Men med Silver Spirit bliver den vanedannende gode mad og det meget høje serviceniveau også en del af oplevelsen. 
Se flere
Biler
Legendarisk Jeep kører ind i fremtiden
Jeep Wrangler har stort set ikke ændret sig siden slutningen af 1980’erne, men næste år kommer klassikeren i en ny udgave. Essen er stadig den gamle Jeep tilsat mere komfort og et design med glimt i øjet. 
Se flere
Spånplade: Hele Danmark arbejder for Kronospan
Når danskerne afleverer træ på den lokale genbrugsstation, arbejder de for Kronospan i Pindstrup, der fabrikerer spånplader til bl.a. køkkener, skriveborde og gulve. For når Kronospan fremstiller spånplader, er 75 procent af træet genbrugstræ, hvor rigtig meget af det stammer fra landets genbrugsstationer. Der er penge i genbrug – en omsætning på ca. 500 mio. kr. årligt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her