Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Selvfølgelig er det mere synd for de muslimske børn

Danske forældre, der betror deres dyrebare børn til de elendigt normerede danske daginstitutioner, er med til at knokle penge sammen til de skatter, der finansierer velfærden.

Arkivillustration: Rasmus Sand Høyer

Forfatteren og filminstruktøren Chr. Braad Thomsen er ikke nogen ven af det folk, han er rundet af.

Mens han permanent skælder danskerne ud – ofte gerne med personlige angreb – viser han stor omsorg for indvandrere, især muslimer både her og i deres hjemlande.

I en kronik i JP forleden skrev han f.eks., at Mette Frederiksen »kræver, at muslimske børn skal sendes i vuggestue uden hensyn til, at opdragelse i familien ofte vil være langt at foretrække frem for at sende barnet i en undernormeret vuggestue, hvor der risikerer at være op til otte omsorgskrævende børn pr. pædagog«.

Nej, hvor synd, hvis muslimske børn skal finde sig i det. For selvfølgelig er det mere synd for de muslimske børn, at de skal have disse elendige vuggestueforhold end for de danske, der formentlig ikke har fortjent bedre. Er hr. Thomsen også pludselig trådt tilbage i sin barndom i 1940’erne, hvor opdragelse i familien var normen?

Blog: Integration handler om vilje. Og der er ingen

Eller er det kun muslimske børn, der trænger til deres mødre? For det bliver alvorligt svært at få dagliglivet i dagens Danmark til at hænge sammen, hvis Thomsen mener, at samtlige mødre (eller fædre?) skal gå hjemme, til børnene kan komme i børnehave – hvis det altså ikke også er »langt at foretrække«, at de opdrages hjemme til skolealderen. Fordi man vil forsvare muslimske børn fra særregler, behøver man jo ikke at ende med at nedgøre danske børn – og forældre.

Man sukker også over igen at høre påstanden om Danmark som “et af verdens rigeste samfund”. Normal-danskerne er ikke rige, men almindelig middelklasse. Rigdom tælles ikke i fladskærme og andet isenkram, men snarere i beskatningsgrad og privat gældsætning, som er ganske voldsom her i landet.

Det er imidlertid denne middelklassedansker, der tilpligtes at skattefinansiere indvandringen samt tolerere de samfundsændringer, den afstedkommer.

Fordi man vil forsvare muslimske børn fra særregler, behøver man jo ikke at ende med at nedgøre danske børn – og forældre.

Danske forældre, der betror deres dyrebare børn til de elendigt normerede danske daginstitutioner (her har Thomsen jo ret), er med til at knokle penge sammen til de skatter, der finansierer velfærden.

Om tvang (herunder vuggestuetvang) er midlet til integration og selvforsørgelse, er stadig et åbent spørgsmål. Det er også en anden diskussion, om ”institutioneringen” af småbørn generelt er gået for vidt. Men derfra og til pludselig at hævde, at »opdragelse i familien ofte vil være langt at foretrække« – i den hensigt ensidigt at forsvare muslimske mødre og børn – det kaster smuds på alle de danske børn og forældre, der (alt for?) tillidsfuldt og uden jammer finder sig i de danske børneinstitutioner.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her